13 mai 2022 | 15:37

De ce să pui oțet în apa în care speli căpșunele. Trucul genial pe care puțini îl cunosc

Utile
De ce să pui oțet în apa în care speli căpșunele. Trucul genial pe care puțini îl cunosc
Cum să speli corect căpșunele?

Fructele verii au apărut deja pe tarabele din piețe și mai ales în supermarket-uri. Căpșunele sunt adorate de toată lumea mai ales în sezonul cald, cu toate că putem să le găsim și în timpuri mai reci. De departe cele mai bune și gustoase sunt atunci când este vremea lor pentru coacere. Cum poți să te bucuri mai mult timp de ele și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi după ce le achiziționezi? Care este motivul pentru care trebuie să le speli cu apă cu puțin oțet?

Truc pentru căpșune: de ce trebuie să le speli cu oțet și apă?

Cu siguranță toată lumea a așteptat cu nerăbdare sezonul căpșunelor. Acestea se găsesc în tot timpul anului la supermarket-uri, dar cu siguranță nu au un gust mai bun decât cele coapte în vară.

Cei mai mulți preferă să le consume în stare crudă, dar poți face nenumărate lucruri cu ele. Poți să le pui în prăjituri, sucuri, fursecuri, în dulceață sau gem.

Sunt șanse mari ca pofta pentru ele să te facă să cumperi exagerat și să ajungi să nu le poți mânca pe toate până ca fructele să se strice. Pentru a evita asta, ai grijă la pașii pe care îi respecți după ce le achiziționezi.

Cu ce te ajută asta?

Cel mai la îndemână este congelatorul atunci când vine vorba de risipa lipsă. Pentru a rezista mai mult în stare proaspătă, poți să le speli cu apă și puțin oțet. Oțetul nu prelungește durata fructelor, dar are altă calitate.

El ucide germenii, bacteriile și ciupercile care se găsesc pe acestea, lucruri care le aduc mai aproape de momentul în care începe procesul de mucegăire.

De asemenea, oțetul ucide și micile viețuitoare aflate printre fructe, gâze sau viermișori. Această tehnică funcționează de minune pentru a curăța toate fructele sensibile precum: zmeura, afinele, coacăzele, mure, frăguțele etc.

Ce mai poți face?

Trebuie să combini pentru truc o parte de oțet alb cu patru părți de apă rece într-un bol adânc. Scufundă fructele și acoperă-le bine cu lichid. Lasă-le acolo preț de cel puțin 5 minute, ulterior clătește-le sub un jet de apă curată.

Este foarte util să ai grijă și cum le poziționezi în frigider. Nu este deloc indicat să stea pe masă mai mult de 20 de minute. Pune-le într-o caserolă în care pui înainte foaie de pergament sau un șervețel curat. Trucul te ajută ca ele să nu fie afectate de umiditate.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Se limitează plățile cash. Legea a fost votată
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro