Cu toții știm cât de important este ca florile să fie udate fără ca rădăcinile lor să putrezească. Playtech Știri îți explică în materialul de astăzi de ce să pui o sfoară îmbibată în apă în ghiveciul plantelor de apartament.
Dacă și tu ești iubitoare a plantelor de apartament, ai ajuns la locul potrivit. Fără îndoială, ești la curent cu toate metodele de îngrijire a florilor, în așa fel încât acestea să se dezvolte sănătos, în condițiile potrivite. Hidratarea este unul dintre elementele importante pe care trebuie să le ai în vedere în astfel de cazuri.
Toate plantele au nevoie de apă – mai multă sau mai puțină, în funcție de cerințele sale. A le uda corect este esențial ca acestea să poată crește sănătos. În același timp, dacă le uzi prea mult, rădăcinile lor riscă să putrezească, acest aspect conducând, în cele din urmă, la moartea plantelor.
Ca regulă generală, este bine să uzi plantele din locuința ta în primele ore ale zilei, când temperaturile sunt mai scăzute decât la amiază. Recomandat este să faci acest lucru dimineața sau, dacă nu, după-amiaza târziu. Dacă uzi florile de apartament când temperaturile sunt ridicate, apa se va evapora rapid și nu va fi absorbită de rădăcini.
În același timp, trebuie să ai grijă să uzi solul plantelor, nu frunzele acestora. Știai că, dacă frunzele unei flori sunt umede, pot să încurajeze dezvoltarea mucegaiului sau dezvoltarea anumitor boli ce pot conduce la moartea plantei? Este bine, pentru a evita aceste cazuri, să folosești un furtunaș care să permită apei să ajungă direct la sol.
Sau, dacă nu ai un furtunaș subțire pe care să îl utilizezi în casă, îl poți înlocui cu o sfoară. Sună cel puțin interesant, nu-i așa? Ei bine, aceasta este cea mai nouă metodă recomandată de grădinarii experimentați pentru a menține plantele hidratate, fără a le uda în mod excesiv.
Este foarte simplu să faci acest lucru. Ai nevoie de: un bol sau un vas cu apă și o sfoară de lungime potrivită, în funcție de necesități. Poți să folosești chiar mai multe, dacă vrei să uzi mai multe flori simultan. Tot ce ai de făcut este să pui un capăt al sforii în bolul sau vasul cu apă, iar celălalt capăt să îl amplasezi în ghiveciul plantei sau plantelor.
Te-ar putea interesa și: De ce să pui plantele din casă în vase de sticlă. Secretul știut de puțini oameni
În acest fel, planta va primi, treptat, picături de apă și nici nu riști ca, la finalul procesului, rădăcinile să fie excesiv de ude, astfel încât să putrezească. Ține cont, însă, de faptul că apa necesară unei flori poate să varieze în funcție de mai mulți factori, precum tipul de floare, cât de dezvoltată este și tipul de sol în care este plantată.