De ce să pui o lingură de oțet peste carnea care fierbe în oală. Trucul genial care nu dă greș
Gospodinele știu cât este de greu să gătești carne. Multe dintre ele au încercat nenumărate rețete de-a lungul timpului. Acestea s-au convins că unul din trucurile pe care trebuie să îl urmeze este cel cu oțet. Bucătarii profesioniști recomandă acest lucru. Care este motivul pentru care trebuie să pui oțet peste carne la fiert? Poți să folosești și zeamă de lămâie dacă nu ai ingredientul minunat în casă.
Truc pentru gospodine: pune oțet peste carnea fiartă
Majoritatea românilor consumă carne. Aceasta este pregătit în nenumărate moduri, dar cel mai des este gătită prăjită sau la cuptor. În cazul în care nu ai timp prea mult și trebuie să pregătești carne de țară, adaugă în oală o lingură de oțet sau zeamă de lămâie.
În modul acesta accelerezi procesul și pui mai repede pe masă preparatul favorit al familiei tale. Puiul de țară este mai greu de făcut, motiv pentru care majoritatea oamenilor aleg să gătească pachete de carne găsite în supermarket-uri. Prepararea cărnii este o artă pentru bucătarii profesioniști.
Cei din urmă știu că există anumite reguli pentru fiecare tip de carne. O altă idee ingenioasă pentru o bucată fragedă este să pui în recipientul în care gătești bicarbonat de sodiu. Specialiștii recomandă să nu uiți de ea în oală, pe grătar sau în tigaie.
Cum trebuie să procedezi?
Experții au subliniat de-a lungul timpului ca bucătăresele să nu înțepe carnea cu nicio ustensilă de bucătărie pentru că aceasta își pierde sucul propriu astfel. Ea trebuie să rămână ,,sigilată” și să fie bine condimentată din timp. Cel mai ușor este să o faci la grătar.
Ai grijă să stea în baiț pentru cel puțin două ore înainte să fie pusă în contact cu grătarul. Nu uita că trebuie să ai atenția îndreptată spre foc pentru ca bucățile de carne să nu se ardă în exterior, iar în interior să nu fie făcute. Poți să le marinezi în bere sau vin roșu alături de condimente precum: sare, piper, boia dulce/iute, cimbru uscat, foi de dafin sau boabe de muștar.
Un astfel de preparat se consumă cu o garnitură de cartofi la cuptor, morcovi trași la tigaie, sparanghel sau piure din diverse legume. Este recomandat să lași carnea să se odihnească pentru cel puțin 5 minute după ce o scoți de pe foc. Ea își găsește aromele în modul acesta, dar și membranele sale se relaxează și totul devine mai suculent. Poftă bună!