Cartofii la cuptor reprezintă un preparat delicios și ușor de făcut. Se pot servi singuri, de sine stătători, sau ca garnitură la un fel principal gustos. Gospodinele au găsit cea mai bună rețetă de cartofi la cuptor. Care este secretul care-i lasă extrem de gustoși și zemoși. Încearcă și tu rețeta de mai jos.
Nu este un secret pentru nimeni faptul că românii și-au ales demult leguma preferată, aceasta fiind cartoful.
Indiferent că îi folosești pentru salată orientală, salată de bouef, ca garnitură la friptură, prăjiți, fierți sau copți, cartofii sunt un adevărat deliciu și nu lipsesc din bucătăria autohtonă.
De asemenea, cartofii copți reprezintă o garnitură idealp pentru friptură de vită, rață, pui sau porc, mai cu seamă că gospodinele se pregătesc deja pentru mesele festive pentru sărbătorile pascale.
Deși poate părea un preparat mult prea simplu și lipsit de rafinament, gospodinele sunt de părere că totul constă în felul cum îi prepari pentru a arăta spectaculos și a fi extrem de delicioși.
Trebuie să respecți anumiți pași, pentru ca legumele să fie moi în interior și crocante la exterior. Măiestria bucătarului este imposibil de ignorat, binențeles.
Pentru început, vei preîncălzi cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi, vei curăța cartofii pe care îi vei spăla cu apă rece şi îi vei tăia cubuleţe potrivite.
În continuare, vei spăla lămâile bine de tot, urmând să le razi într-un castron. Sucul de la citrice se stoarce şi se amestecă uşor. Adaugă, apoi, ulei, sare, piper, boia, oregano şi usturoi. La final, tot ce trebuie să faci este să pui supa de pui şi. Se omogenizează totul.
În continuare, pui cartofii într-o tavă adâncă. Vei îmbrăca în sos cartofii, iar la final îi vei presăra cu sare grunjoasă şi boia. Ca ultim pas, adaugi pătrunjelul.
Pune cartofii la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Scoate tava, întoarce cartofii pe cealaltă parte și mai pune-i la foc potrivit pentru încă 20 de minute, până se pătrund. Se servesc calzi, în așa fel încât coaja cartofilor să fie crocantă. Poftă bună.