De ce să pui două linguri de smântână în apa în care fierbi sarmalele. Trucul e genial, sigur nu l-ai încercat

de: Ana Chivu
25 11. 2022

Toți românii adoră sarmalele, iar cei mai mulți așteaptă sărbătorile de iarnă doar pentru acestea. Ele sunt nelipsite de pe mesele festive din sezonul rece. Toate gospodinele le gătesc acasă, dar puține știu câteva trucuri ce le vor ajuta să aibă un preparat fabulos. Bucătarii profesioniști pun două linguri cu smântână în apa în care le fierb. Care este motivul pentru care trebuie să procedezi și tu așa?

Truc pentru sarmale: pune două linguri de smântână în apa lor

Cu siguranță cei mai mulți români așteaptă sărbătorile de iarnă și pentru a degusta o porție delicioasă de sarmale. Acestea se fac puțin diferit în funcție de zonă, dar cu toate astea trucurile pentru prepararea lor rămân valabile indiferent de ingredientele alese. Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de Crăciun.

Sărbătoarea se apropie cu pași repezi, iar gospodinele încearcă să găsească rețete și modalități care mai de care mai speciale pentru cei dragi. Preparatul se numără printre vedetele mesei de Crăciun, așa că trebuie făcut ca la carte. Există un truc pe care puține gospodine îl știu.

Mai exact, bucătarii profesioniști adaugă două linguri de smântână la fiert. În modul acesta sarmalele vor fi mai gustoase și pufoase. De asemenea, o altă metodă specială pentru prepararea lor este să adaugi zeamă de varză în oală alături de sos de roșii făcut în casă și puțină apă.

Rețetă pentru cele mai bune sarmale

  • Ingrediente

– 1 kilogram de carne de porc tocată
– 100 grame de orez
– 150 ml de apă
– 1 ceapă
– 100 ml suc de roșii
– piper, cimbru, o foaie de dafin (nu este nevoie să adaugi sare în compoziție dacă folosești varză murată)
– 2 verze acre

  • Mod de preparare: pas cu pas
  1. Toacă ceapa și călește-o în puțin ulei timp de un minut sau două, până când devine lucioasă.
  2. Dă carnea prin mașina de tocat, dacă nu este deja tocată, împreună cu ceapa.
  3. Adaugă orezul bine spălat și scur, un vârf de linguriță cu piper măcinat și 150 ml de apă.
  4. Amestecă bine compoziția.
  5. Pune o foie de varză în palmă, pune în ea o lingură de compoziție și înfășoară sub formă de rulouri pe care să le îndeși
  6. puțin la capete.
  7. Toacă puțină varză rămasă și acoperă fundul oalei.
  8. Așază sarmalele în oală, în rânduri suprapuse, adăugând printre ele o frunză de dafin și puțin cimbru uscat.
  9. Adaugă 100 ml de suc de roșii și completează cu apă fierbinte pentru ca toate sarmalele să fie acoperite.
  10. Pune capacul și lasă la fiert, la foc mic, timp de aproximativ două ore.
  11. Răsucește ușor oala din când în când, pentru ca sarmalele să nu se prindă.