Află de ce ar trebui să pui cartofii în cuptorul cu microunde înainte să-i prăjești. Se prepară destul de ușor, chiar și de cei care nu au prea multă experiență în bucătărie. Fie că sunt savurați ca garnitură sau, pur și simplu, ca gustare în timp ce ne uităm la televizor, gustul și textura lor sunt de neegalat. Dacă vrei să îți iasă ca la carte, trebuie să încerci acest truc simplu.
Fie că sunt așezați lângă o friptură sau un burger, fie mâncați ca gustare, cu diferite sosuri, cartofii prăjiți sunt un adevărat răsfăț culinar pentru cei mai mulți dintre noi. Sunt destul de simplu de preparat, chiar și pentru persoanele care nu au prea multă experiență în bucătărie.
În cazul lor, cheia succesului este obținerea celebrei combinații de texturi – să fie crocanți la exterior și fragezi la interior. Dacă vrei să te asiguri că nu vei mai da greș niciodată și că vei obține de fiecare dată un rezultat ca la carte, nu trebuie decât să aplici un truc cât se poate de simplu, un pas pe care trebuie să îl faci înainte de a-i pune în baia de ulei.
Așadar, dacă visezi la o porție de cartofi prăjiți precum cei serviți la restaurant, nu trebuie decât să îi cureți, să îi tai, să îi usuci bine folosind un șervețel de hârtie sau un prosop curat și să îi pui câteva minute la cuptorul cu microunde. După aceea nu mai rămâne decât să-i prăjești cum o făceai în mod normal. Când va veni momentul să fie mâncați, diferențele de gust și textură vor fi imposibil de trecut cu vederea.
Avem un truc util și pentru cei care preferă cartofii copți. Dacă vrei să îți surprinzi familia sau prietenii, trebuie să știi care este ingredientul care, odată pus în tava în care vei ține cartofii în cuptor, le va da o aromă senzațională.
Secretul culinar ce a făcut furori în mediul online a fost dezvăluit de Sam Stern, un bucătar stabilit în Londra, Marea Britanie. Acesta recomandă să punem în tava cu cartofi unt în loc de ulei. Citește continuarea aici: Secretul celor mai buni cartofi copți. Ce să pui în tavă pentru un gust desăvârșit