De ce să pui apă rece în compoziţia de chec. Trucul cofetarilor de care vrei să afli
Checul este unul dintre deserturile pe care nu trebuie să le ratezi, deoarece are combinația perfectă de aromă și textură. Tocmai de aceea, astăzi îți prezentăm rețeta perfectă pentru a prepara acest desert minunat cu ciocolată. Iată de ce ar trebui să pui apă rece în compoziţia de chec și cum îl faci să iasă savuros.
Cum faci cel mai bun chec cu ciocolată
Checul este o prăjitură de origine englezească alcătuită dintr-o compoziție obținută prin simpla amestecare a unor ingrediente și coaptă, de obicei, într-o formă dreptunghiulară. Desertul poate fi simplu sau cu adaos de cacao, fructe confiate, stafide, nuci, rahat sau glazură.
Ei bine, de această dată, venim în ajutorul tău cu o rețetă de chec cu ciocolată, care se face super simplu. Bonus, vine la pachet cu ingredient secret pentru a îl face de două ori mai pufos. Urmează aceste instrucțiuni simple și savurează-l din plin alături de cei dragi.
Prepară cel mai desert cu această rețetă simplă
Ingrediente pentru checul de ciocolată:
- 280 de grame de făină de grâu
- 300 de grame de zahăr
- 60 de grame de cacao pură
- 2 ouă mari
- 200 de mililitri de apă rece (cea care face minuni)
- 200 de mililitri de apă clocotită
- 120 de mililitri de ulei de floarea-soarelui
- 15 grame de praf de copt
- 7 grame de bicarbonat de sodiu
- un vârf de cuțit de sare
- o linguriță de extract de vanilie
Mod de preparare. De ce să pui apă rece în compoziţia de chec
Pentru început, se ia un bol în care se pun toate ingredientele uscate: făina, bicarbonatul de sodiu, sarea și praful de copt. Acestea se amestecă bine până când toate sunt bine integrate. După ce este gata amestecul, se toarnă într-o sită și se cerne într-un bol mai mare. La final, se dă deoparte, pe mai târziu.
În continuare, cele două ouă se pun într-un alt castron și se bat bine la viteză medie. Când nivelul lor a crescut, se adaugă zahărul și se amestecă din nou până când acesta se topește în totalitate. Se lasă și acesta deoparte deocamdată.
La pasul următor, se ia cacaua și se pune într-un alt bol, peste care se adaugă apa clocotită. Se amestecă bine până când cocoloașele sunt complet dizolvate și, mai apoi, se pune apa rece și se amestecă din nou. Aceste două ingrediente vor ajuta la obținerea unui chec pufos, perfect.
În continuare, se adaugă uleiul și extractul de vanilie, se amestecă încă o dată, după care se pune în amestecul de ouă. La fel, se adaugă făina și se învârte bine până când se obține un amestec complet omogen și fără cocoloașe.
Citește și: De ce se lasă checul, de fapt. Detaliul care strică imediat desertul, şi tu procedezi aşa
Cum trebuie copt
Când aluatul este gata, nu mai rămâne decât să fie pus într-o formă de copt presărată cu făină și introdus în cuptor la o temperatură de 175° C. Ar trebui lăsat timp de aproximativ 50 de minute. Când a trecut timpul, se folosește testul scobitorii, iar dacă aceasta iese complet curată, înseamnă că desertul este gata.
În schimb, dacă pe ea se lipesc firimituri de prăjitură înseamnă că mai are nevoie de timp de coacere.
La final, se scoate cu grijă din cuptor pentru a evita eventuale accidente nedorite și se lasă la răcit înainte de a fi scos din formă. Altfel, există riscul ca acesta să se rupă. Ai obținut un chec de ciocolată delicios și super pufos, în cel mai scurt timp! Pentru un gust aparte, poți opta să îl savurezi alături de o cupă de înghețată.
Spor în bucătărie și poftă bună!
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui oțet de mere în checul de ciocolată. Secretul gospodinelor iscusite