De ce să prăjești cartofii de două ori, de fapt. Secretul celor mai delicioși cartofi prăjiți

De ce să prăjești cartofii de două ori, de fapt. Secretul celor mai delicioși cartofi prăjiți
De ce să prăjești cartofii de două ori?

Unii chefi știu acest secret care face cartofii extrem de gustoși. Care este motivul pentru care ei trebuie să fie prăjiți de două ori? Cum le schimbă procedura asta textura și aroma? Cu siguranță îi vei prepara numai în acest fel după ce vei încerca să îi faci în modul acesta.

Truc pentru cartofi prăjiți: de ce să-i pui în baie de ulei de două ori?

Cartofii prăjiți sunt categoric în topul mâncărurilor preferate ale tuturor. Aceștia se găsesc la orice restaurant de tip fast-food și sunt de regulă serviți alături de un burger sănătos sau de pernuțe de brânză ori șnițele de pui.

Desigur că specialiștii nu recomandă să exagerezi cu ei, dar este în regulă dacă îi consumi echilibrat și îți faci pofta din când în când. Există alternative mai sănătoase, dar câteodată este în regulă să îi consumi ca atare, preparați în baie de ulei.

Poți să îi gătești la un aparat special care prăjește fără ulei, sau poți să îi pui la cuptor. La polul opus se află modul de preparare cel mai gustos, dar și cel mai greoi – prepararea lor de două ori în baie de ulei. Rețeta aceasta îi face să aibă o textură chiar mai crocantă decât cea cu care ești obișnuit.

Care este tehnica?

O tehnică specială presupune să îi prăjești de două ori. Trebuie să îi cureți, speli, ulterior să-i bagi într-o baie de ulei și să îi scoți la jumătatea gătirii. După ce îi lași puțin să se odihnească, adaugă-i din nou în tigaie unde îi vei lăsa la prăjit până la final. Ei vor fi moi înauntru și extrem de croncanți pe dinafară.

Cartofii trebuie să fie aurii, iar uleiul în care îi pui să fie destul de încins cel puțin în a doua tranșă. Este recomandat să îi scoți pe un platou plat și mare unde să aibă cu toții loc în voie pe care pui anterior șervețele de bucătărie. Acest truc te ajută să scapi de uleiul în exces pe care cel mai probabil îl vor avea cartofii.

De asemenea, este potrivit să îi dai imediat cu sare. Poți să îi îmbraci în multe alte condimente care sunt pe placul tău. În supermarket-uri găsești chiar și condimente speciale pentru cartofii prăjiți, dar poți face și singur acasă amestecul în cauză. Pot fi serviți cu diverse alimente lângă precum: cașcaval pane, șnițel de pui, alte cărnuri sau pur și simplu cu maioneză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI