De ce să nu ţii magneţii pe frigider. Avertismentul specialiştilor: E un pericol

De ce să nu ţii magneţii pe frigider. Avertismentul specialiştilor: E un pericol
De ce sa nu tii magnetii pe frigider. Avertismentul specialistilor E un pericol

În anii 2000 – 2010, trendul cel mai popular era să îți ornezi ușa frigiderului din bucătărie cu tot felul de magneți de frigider, pe care îi primeai cadou de la prieteni sau îi cumpărai chiar tu ca suvenir, din călătoriile tale. Deși unele persoane încă păstrează acest obicei, iată de ce specialiștii recomandă să renunțați la el.

Cât de periculos este să ții magneții pe frigider

Deși suvenirurile sunt oricând binevenite, prea mulți magneți cumpărați din diferitele colțuri ale lumii și puși pe frigider pot aglomera bucătăria, iar astfel, încăperea să pară dezorganizată și mult mai mică.

Recomandat ar fi să puneți magneții pe ușa de la intrare sau într-un bol decorativ. O altă genială ar fi să pui magneții într-o ramă, pe care să o poziționezi în sufragerie. Ține cont și de faptul că magneții strâng foarte mult praf și sunt dificil de curățat.

Trecând de aspectul estetic, magneții de frigider pot deveni extrem de periculoși. De ce? Pentru că ei dăunează tehnologiei și afectează buna funcționare a aparatelor electrocasnice din bucătărie.

De exemplu, dacă deții un frigider model mai vechi, fără să fie asigurat de o protecție suplimentară, refrigeratorul se va strica mult mai repede, dacă ușa lui este împodobită cu magneți.

Obiectele de mici dimensiuni formează în jurul lor un câmp magnetic, ce va fi îndreptat spre frigiderului, unde sunt păstrate produsele alimentare.

Citește și Obiectele care nu au ce să caute într-un apartament modern. Scapă imediat de ele

Unde să așezi magneții pentru ca bebelușii să nu ajungă la ei

Smalț slab, mișcare permanentă a magneților sau umiditate ridicată. Acești factori au ca rezultat fie zgârieturi, fie pete de rugină pe frigider. Urmele proaspete sunt de obicei curățate cu lichid de spălat vase, dar nu întotdeauna, mai ales la frigiderele mai vechi.

De asemenea, internauții sunt de părere că radiațiile de la magneți ar fi dăunătoare pentru copiii de până-n trei ani. În plus, reține faptul că un copil curios va încerca să pună magneții în guriță.

În acest caz, ar trebui să scapi de magneții foarte mici și să-i așezi în partea de sus a frigiderului (pe ușa congelatorului frigiderelor mai vechi), acolo unde bebelușii nu pot ajunge.

Urmăriți Playtech.ro și pe