Obiectele care nu au ce să caute într-un apartament modern. Scapă imediat de ele

Obiectele care nu au ce să caute într-un apartament modern. Scapă imediat de ele

Dacă acum 10 sau 15 ani se purtau magneții de frigider, covoarele cu model abstract sau fotoliile de tip bean bag, în 2022, românii își decorează apartamentele într-un stil minimalist. Care sunt obiectele care ar trebui să dispară dintr-o locuință modernă, potrivit criticilor.

Top 5 obiecte care nu se regăsesc într-un apartament modern

Magneți pe frigider

Deși suvenirurile sunt oricând binevenite, prea mulți magneți cumpărați din diferitele colțuri ale lumii și puși pe frigider pot aglomera bucătăria, iar astfel, încăperea să pară dezorganizată și mult mai mică.

Recomandat ar fi să puneți magneții pe ușa de la intrare sau într-un bol decorativ. O altă genială ar fi să pui magneții într-o ramă, pe care să o poziționezi în sufragerie. Ține cont și de faptul că magneții strâng foarte mult praf și sunt dificil de curățat.

Covoare cu model abstract

Acum 30 de ani, cele mai populare și cerute covoare erau cele ornate cu tot felul de motive florale și modele abstracte viu colorate. Aceste carpete erau așezat atât pe podea, cât și pe pereți.

În zilele noastre, persoanele ce dețin case moderne optează pentru un stil minimalist, cu puține culori și modele simple, fără vreun pattern abstract.

Mai mult de atât, tot mai mulți designeri renunță la covoare și le înlocuiesc cu pardosele dotate cu sisteme de încălzire.

Perdele cu franjuri

Cei mai mulți dintre cei care locuiesc în apartamente sau case moderne au renunțat complet la perdele, în special la cele cu franjuri.

Tinerii, mai ales, aleg să lase lumina naturală să le pătrundă în casă, fără să se preocupe de achiziționarea unor perdele sau draperii. În cazul în care dorești să îți acoperi ferestrele, poți opta pentru jaluzele de diferite culori.

Covoraș moale pentru baie

Într-o locuință modernă, specialiștii în design interiori sunt de părere că ar trebui să dispară covorașele pentru baie. Pe lângă faptul că nu sunt estetice, acestea rețin umezeala și bacteriile și pot genera un miros extrem de neplăcut.

Fotoliu de tip bean bag

Oricât de confortabile și de populare ar fi fost acum 10 – 15 ani, specialiștii în design nu recomandă achiziționarea unor fotolii de tip bean bag pentru un apartament decorat în stil minimalist, modern. Pe lângă faptul că își pierd forma, aceste fotolii ocupă mult spațiu și nu sunt foarte practice.