De ce să nu-ți mai smulgi părul din nas, potrivit experților în sănătate. În ideea de a fi cât mai frumoși, foarte mulți dintre români apelează la chestii nerecomandate de medici. Care este explicația clară a specialiștilor în ceea ce privește smulgerea părului din nas, vedeți în rândurile de mai jos.
Multe persoane încearcă să respecte regulile modei actuale şi fac lucruri ciudate pentru asta. Astfel, ştiinţa ne arată că unele dintre tratamentele de înfrumusețare de azi fac mai mult rău corpului nostru, cauzând boli şi deteriorarea organismului.
Una dintre problemele cu care oamenii de știință se confruntă este epilarea. În ziua de azi, și femeile, şi bărbaţii îşi îndepărtează părul de pe corp.
Experții în sănătate susţin că acest obicei nu este sănătos. Poate provoca boli, infecţii, inflamaţii, poate aduce paraziţi în corp şi poate provoca moartea. Pielea omului are terminaţiuni nervoase care sunt afectate atunci când se exercită acţiuni asupra lor.
De asemenea, unul dintre cel mai periculoase aspecte este smulgerea părului din nas. Acest obicei deteriorează pielea şi lasă loc petru paraziţi, bacterii şi ciuperci să ajungă în organismul nostru.
O amoeba poate să se reproducă în locul în care au fost foliculii de păr din nas și poate fi transportată la creier iar acolo unde va distruge nervii şi ţesuturile.
Cei care vor să scape totuşi de părul din nas, le este recomandat de către experții în sănătate să îl tai cu foarfeca, nu să îl elimine definitiv.
Ultima victima a amoebei a fost Fabrizio Stabile, din New Jersey, SUA, de 29 de ani. Barbatului i s-a facut rau în timp ce tundea iarba și a ajuns la spital cu migrene îngrozitoare. În trei zile a murit, cu diagnosticul de meningoencefalita amoebica primara, potrivit Wired.
Bărbatul vizitase în urmă cu 10 zile, fix perioada de incubație pentru periculoasa bacterie, un parc de distractii acvatic din Texas. Infectia are la început simptomele unei răceli și cum condiția e extrem de rară, doctorii pot ajunge la diagnosticul corect prea târziu. Bărbatul a murit în chinuri groaznice, creierul fiindu-i mâncat de teribila bacterie.
Amoeba trăiește în ape călduțe și nu se transmite de la om la om. Mai mult, o persoana poate să facă și baie într-o apă infectată cu aceasta amoebă și să nu pățească nimic.
Naegleria fowleri devine periculoasă atunci când apa intră pe nas si amoeba se prinde de membrana mucoasă din interiorul cavității nazale. Dacă o persoană nu are păr în nas, riscul de infectare va fi maxim.