De ce să nu pui praf de copt în checul cu cireșe. Care este secretul unui aluat pufos, de fapt
Îți plac deserturile cu fructe? Dacă răspunsul este unul afirmativ, mai mult ca sigur ai încercat să prepari și tu cel puțin o dată chec cu cireșe sau cu vișine. Nu este o sarcină dificilă, însă trebuie să respecți câteva detalii cheie pentru a obține un rezultat savuros. Playtech Știri îți explică de ce să nu pui praf de copt în checul cu cireșe.
De ce să nu pui praf de copt în checul cu cireșe
Deserturile cu fructe se numără printre preferatele românilor în sezonul cald. În zilele fierbinți de vară, un preparat răcoritor îți poate schimba complet starea de spirit. Dacă îți place checul cu cireșe, ai ajuns la locul potrivit, fiindcă Playtech Știri îți va explica în articolul de astăzi care este secretul unui aluat pufos. Nu vei da greș dacă vei ține cont de aceste detalii.
De obicei, când prepară aluat pentru deseturi, gospodinele obișnuiesc să adauge în compoziție și praf de copt. Nu este și cazul checului cu cireșe. Acesta va strica aluatul, care va deveni mai lipicios și nu se va coace bine. Din cauza lui, cireșele se vor lăsa la fundul preparatului, în loc să fie distribuite în mod egal în toată compoziția.
Cireșele nu trebuie date prin făină pentru a nu se duce la fundul checului. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că bați foarte bine albușurile, până iau forma unei spume tari, asemănătoare bezelei. Aerul acumulat în albușuri este cel mai bun agent natural de creștere, nu praful de copt.
Pe lângă faptul că praful de copt nu va avea puterea să ridice cireșele la suprafața desertului, va determina și creșterea exagerată a aluatului. Playtech Știri îți explică, pas cu pas, în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi pentru a prepara un chec cu cireșe pur și simplu delicios. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă!
Rețetă simplă de chec cu cireșe, explicată pas cu pas
Ingrediente
- 5 ouă
- 200 grame zahăr
- 250 grame făină
- 100 grame unt 82$ topit
- un praf de sare
- coajă lămâie
- vanilie
- 700 grame cireșe
Mod de preparare
- Se spală cireșele, se curăță de codițe și se scot sâmburii.
- Se pun cireșele într-o strecurătoare și se lasă la scurs.
- Se dă drumul la flacăra din cuptor și se modifică intensitatea sa de la nivel mediu la înalt.
- Se separă albușurile de gălbenușuri în vase separate.
- Se bat albușurile cu praf de sare până când se formează o spumă tare.
- Se adaugă zahărul și vanilia și se bate amestecul de albușuri până se obține o cremă asemănătoare cu bezeaua.
- Se adaugă deasupra gălbenușurile, bătându-se compoziția cu mixerul.
- Se topește untul și se lasă la răcit, după care se adaugă în compoziție.
- Se încorporează treptat, cu ajutorul unei spatule, făina cernută de două ori și coaja de lămâie.
- Se adaugă în aluat jumătate din cantitatea de cireșe.
- Se pune aluatul cu cireșe în tava pentru chec, tapetată cu hârtie de copt.
- Se împarte jumătatea rămasă de cireșe în două părți.
- Se ia prima parte de cireșe, se presară fructele deasupra aluatului și se împing în jos cu o ustensilă.
- Se ia a doua parte de cireșe, se presară deasupra compoziției, la suprafață.
- Se dă checul de cireșe la copt, la 170 de grade Celsius, pentru circa 40 de minute.