01 iun. 2023 | 17:03

De ce să nu pui niciodată roșiile în frigider. Mare atenție dacă faci această greșeală

Știri generale
De ce să nu pui niciodată roșiile în frigider. Mare atenție dacă faci această greșeală
De ce să nu pui niciodată roșiile în frigider

Este o recomandare pe care, cel mai probabil, ai mai auzit-o, dar destul de greu de aplicat, în condițiile în care punerea acestor produse la rece este deja un gest reflex. Află, din rândurile de mai jos, de ce nu ar trebui să mai pui niciodată roșiile în frigider. Ce se întâmplă dacă sunt ținute la temperaturi scăzute.

De ce să nu pui niciodată roșiile în frigider

Roșiile sunt printre cele mai cumpărate produse alimentare în România, mai ales în lunile de primăvară și vară. Pentru cei mai mulți români, punerea lor în frigider imediat după ce le aduc acasă este deja un gest reflex, un obicei pe care l-am văzut și la părinți și la bunici. Specialiștii susțin că este o mare greșeală.

Cercetătorii au exlicat de ce nu ar trebui să pui niciodată roșiile în frigider.

Roșiile au fost create în regiuni cu climă caldă, asemănătoare deșertului, așadar, preferă temperaturile cât mai ridicate. Dacă sunt păstrate în frigider, schimbările chimice le alterează aroma și textura.

Gustul lor specific este dat de compușii volatili din compoziția lor, iar temperaturile scăzute le oprește acestora reproducerea, distrugându-i pe cei existenți, a demonstrat un studiu al Institutului Național de Cercetări Agricole din Franța.

Te-ar putea interesa și: Cum îţi dai seama că roşiile din piaţă au fost stropite cu substanţe periculoase. Detaliul la care să fii mereu atent

Există și excepții de la regulă

Frigul distruge pereții celulari ai roșiilor, modificându-le textura.

Cu toate astea, există și excepții de la regulă: situații în care frigiderul te va ajuta să nu ajungi să arunci la gunoi roșiile care sunt prea coapte.

Daniel Gritzer de la Serious Eats a făcut un test de gust complex pentru a afla cum, când și dacă roșiile ar trebui să fie puse vreodată în frigider.

Astfel, el a descoperit că roșiile coapte pot fi păstrate fără emoții în frigider câteva zile, cu pierderi minime de aromă, dacă le readuci la temperatura camerei înainte de a le mânca.

Dacă este ținută pe masa din bucătărie, o roșie perfect coaptă ar fi afectată de mucegai în câteva zile.

Te-ar putea interesa și: De ce să bei un pahar de suc de roșii în fiecare zi. Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt