31 ian. 2023 | 14:26

De ce să nu mai usuci hainele în afara casei. Este o mare greșeală

Diverse
De ce să nu mai usuci hainele în afara casei. Este o mare greșeală
De ce să nu mai usuci hainele în afara casei, potrivit specialiștilor. Pericolul la care, cel mai probabil, nu te-ai gândit.

Probabil și tu încerci să faci economie la energie, astfel încât ai renunțat să mai folosești mașina de uscat rufe. Mulți obișnuiesc să lase articolele proaspăt spălate în aer liber, o tehnică nu tocmai recomandată de către specialiști. Află în rândurile de mai jos de ce să nu mai usuci hainele în afara casei. De ce poate deveni acest obicei o problemă.

Cum obișnuiești să usuci hainele ude?

Una dintre recomandările vehiculate în spațiul public pentru reducerea facturilor la energie presupune renunțarea la utilizarea mașinii de uscat rufe. Unele gospodine obișnuiesc să lase hainele ude la vânturat afară, pe balcon sau pe sârmă. Este o modalitate prin care, într-adevăr, poți economisi bani.

Uscatul rufelor afară presupune anumite avantaje. Dincolo de problema economisirii veniturilor, scapi și de îngrijorările privind micșorarea hainelor ude. Temperaturile ridicate de la mașina de uscat rufe afectează, de multe ori, articolele vestimentare. Acestea își pierd, în cele din urmă, forma.

Razele ultraviolete ale soarelui ajută la menținerea culorilor autentice ale hainelor. Vorbim strict despre articolele albe, fiindcă, în cazul celor închise la culoare, lucrurile stau diferit. Lumina soarelui poate provoca decolorarea hainelor negre sau a celor în nuanțe închise. În scurt timp, pot deveni terne.

Există, însă, un alt motiv – mult mai serios – pentru care specialiștii nu recomandă gospodinelor să lase rufele ude la uscat în afara locuinței. Te-ai gândit vreodată că un astfel de obicei poate să dea naștere afecțiunilor de sănătate? Nu, nu este o glumă. Iată de ce ar trebui să lași hainele să se usuce în casă, de fapt.

De ce să nu mai usuci hainele în afara casei

Dacă lași articolele ude la uscat afară, riști ca acestea să capete un miros neplăcut. Bineînțeles, acest lucru depinde și de zona în care locuiești. Dacă locuiești în mediul rural, s-ar putea ca hainele tale să capete rapid miros de animale. Nici dacă locuiești în mediul urban, nu ești scutit de astfel de situații, fiindcă traficul intens și fabricile își pot spune cuvântul.

Principalul motiv pentru care nu se recomandă uscarea rufelor în afara casei, însă, are legătură cu starea ta de sănătate. Uscarea hainelor pe sârmă poate să atragă sporii de mucegai, fără să îți dai seama. Acești alergeni pot fi foarte supărători. De cele mai multe ori, sistemul imunitar este compromis, în astfel de circumstanțe.

Specialiștii nu recomandă uscarea rufelor afară, dacă persoanele care poartă hainele suferă de astm sau dacă sunt alergice. Potrivit acestora, cel mai bine este să lași hainele la uscat în casă. Pentru a nu te îngrijora cu privire la nivelul de umiditate ce se acumulează într-o încăpere, poți folosi un dezumidificator.

Digisport.ro
Sorana Cîrstea a confirmat relația. Cum l-a numit pe partenerul său
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Grupa de sânge care atrage țânțarii ca un magnet. Explicațiile cercetătorilor
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Netflix, cel mai așteptat film al lunii octombrie. O dramă romantică
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Avertisment pentru toți românii care iau salariul pe card. Mută imediat banii din acel cont!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
Modificări la PLATA pensiei. ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„În camera asta am crescut eu” Cum arată casa în care a copilărit Ramona Olaru. Imaginile din interior i-au surprins pe mulți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro