De ce să nu mai ții castraveții în frigider. Greșeala pe care o fac mulți români

de: Ana Chivu
07 08. 2022

Majoritatea oamenilor consumă castraveți proaspeți în special în sezoanele calde, atunci când îi adaugă în salate. Cei mai mulți fac această greșeală și îl țin în frigider. Află că nu este deloc corect să îl depozitezi acolo. Există o metodă simplă pentru a păstra leguma aceasta proaspătă pentru mai mult timp. Nu trebuie să îți mai faci griji că se vor înmuia până la apariția oaspeților tăi. Poți să îi tai și să îi pui pe platourile de început crocanți.

Nu depozita castraveții în frigider: unde trebuie să îi ții?

Castraveții sunt nelipsiți din casele românilor. Gospodinele prepară des salate proaspete și gustoase în sezonul cald, iar pe timp de iarnă sunt preferați conservați. Poți să îi consumi în diferite combinații precum: în platouri cu mezeluri și brânzeturi, în salate cu roșii și ceapă sau murați.

Cu toate astea, puțini din cei care îi consumă știu cum se depozitează corect pentru a se bucura mai mult timp de ei. Mulți îi țin în frigider, dar nu este deloc corect. Specialiștii recomandă să îi depozitezi într-un dulap mai răcoros. Experții arată că legumele care sunt păstrate la o temperatură de sub 10 grade pentru mult timp devin apoase și putrezesc mai repede.

Poți să lași castraveții și pe masa din bucătărie, acoperiți cu un prosop. Este foarte important însă să nu îi lași lângă alte legume sau fructe pentru că ei sunt sensibili la etilenă, un gaz natural care face ca unele legume și fructe să coacă mai repete. De asemenea, este ideal să ții castraveții într-un loc departe de lumină. Expunerea directă la soare dăunează castraveților și se usucă mai repede.

Beneficiile consumului de castraveți

Castraveții fac parte din familia Curcubitaceae și sunt înrudiți cu dovlecei și dovleci, pepeni roșii și galbeni sau tărtăcuțele decorative. De asemenea, din punct de vedere botanic ele sunt fructe.

  • Sunt plini de micronutrienți
  • Îți protejează pielea împotriva îmbătrânirii
  • Combat respirația urât mirositoare
  • Contribuie la sănătatea inimii tale
  • Îți pot ajuta digestia
  • Te pot ajuta să ai o greutate sănătoasă
  • Pot regla diabetul
  • Îți ajută creierul și memoria
  • Îți întăresc oasele
  • Luptă împotriva inflamației din organism și a cancerului

Castraveții sunt bogați în substanțe nutritive, dar cel mai mare merit al lor este că hidratează organismul. Ei sunt săraci din punct de vedere caloric, dar reprezintă o sursă de vitamina A, vitamina C, vitamina B, calciu, zinc și siliciu. Mai mult decât atât, conțin și antioxidanți, fibre și enzime.