24 aug. 2022 | 19:49

De ce să nu mai stai în fotoliile din hoteluri în vacanță. Motivul este neașteptat

Utile
De ce să nu mai stai în fotoliile din hoteluri în vacanță. Motivul este neașteptat
Cum îți poți da seama dacă o cameră de hotel a fost curățată corespunzător?

De ce să nu mai stai în fotoliile din hoteluri în vacanță? Atunci când mergem în vacanțe, căutăm confortul. Fie că vorbim de hoteluri de 3, 4, sau de 5 stele, confortul este primordial. În cazul hotelurilor bune, fiecare cameră dispune de tot ceea ce am avea acasă. De la pat, baie, și fotolii, avem de toate. Dar aici intervine problema. Zicem noi că ar fi cazul să vă mai gândiți de două ori înainte de a vă tolăni pe fotoliul din camera de hotel. Fotoliile pot ascunde lucruri foarte sinistre. Fiind greu de curățat în mod corespunzător, spre deosebire de lenjeria de pat și de prosoape, care se spală la căldură mare, fotoliile pot deveni focare de infecție. Așa că, dacă erați în căuarea unui răspuns la întrebarea „De ce să nu mai stai în fotoliile din hoteluri în vacanță?”, vi-l dăm noi. Credeți-ne, când l-am aflat, am reacționat la fel, iar motivul este neașteptat.

Specialiștii explică de ce să nu mai stai în fotoliile din hoteluri în vacanță

Experții au explicat că acest lucru înseamnă că fotoliile sunt susceptibile de a conține o serie de germeni care vă pot îmbolnăvi. Personalul de curățenie are puțin timp la dispoziție atunci când curăță o întreagă cameră de hotel între clienți. Acele fotoliiconfortabile sunt adesea trecut cu vederea, tocmai din acest motiv.

„Adesea, petele de pe fotolii sunt tamponate și frecate până când sunt îndepărtate.

Cu toate astea, rămân alți germeni care nu sunt sesizabili cu ochiul liber.”, explică experții.

Fotoliile sunt o zonă de „trafic intens”, ceea ce înseamnă că oaspeții se vor așeza adesea pe ele. Își vor pune bagajele pe ele sau vor arunca haine și pantofi murdari pe ele.

Această practică, aparent nevinovată, duce la gama de bacterii ascunse în ele. Pentru a evita îmbolnăvirea, așezarea unui prosop mai întâi poate evita orice contact direct cu acest, este recomandarea.

Mirosul scaunului ar putea dezvălui dacă acesta este mucegăit. Asigurați-vă că purtați și papucii gratuiți de la hotel.

O să vă întrebați de ce? Este simplu, nici covorul nu este curățat decât foarte rar, așa că este la fel de murdar.

Cum îți poți da seama dacă o cameră de hotel a fost curățată corespunzător?

Cei cu experiență spun că există modalități de a afla dacă o cameră de hotel a fost sau nu curățată cum trebuie. De exemplu, de fiecare dată când intrați într-o cameră de hotel verificați aparatul de cafea, dacă există. Acesta este un element standard în aproape toate camerele de hotel. Așa vă veți da seama dacă a fost făcut curat sau nu.

Cafetierele și fierbătoarele electrice au în permanență apă sau umiditate în ele, pot fi un refugiu pentru bacterii, rugină și mucegai. Dacă nu sunt curățate în mod regulat devin rapid pline de bacterii.

„Fiind un element atât de mic și plictisitor de curățat, am constatat că aparatele de cafea și fierbătoarele electrice sunt frecvent trecute cu vederea de către hotelurile mai puțin diligente.

Când ajung într-o nouă cameră de hotel, deschid partea superioară a aparatului. Dacă văd mucegai sau rugină, ceea ce se întâmplă adesea, cer o altă cameră sau îmi scurtez șederea la o noapte și mă mut în alt loc.”, spune un expert, conform TheSun.

Alții spun că întotdeauna își pun în valiză papuci de hotel pentru a se plimba prin hotelurile murdare. Telecomanda este un alt punct fierbinte pentru bacterii, deoarece este manipulată de o mulțime de oameni.

Dar singurul loc care ar putea surprinde călătorii sunt zonele de relaxare, orice mobilier moale ar putea fi acoperit de bacterii, deoarece oaspeții stau adesea pe ele fără haine pe ei.

Concluzie

Așadar, mare atenție atunci când intrați într-o cameră de hotel. Indifernt că vorbim de pat, mobilier, fotolii, sau baie, este bine să verificați. Astfel evitați riscul de a vă îmbolnăvi.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Metoda prin care îți poți cumpăra un apartament în 16 ani, în loc de 41 de ani: „Putem câștiga timp”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
3 zodii care vor avea parte de mari surprize după Paște. Nimic nu va mai fi la fel
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Se schimbă legea pentru cei cu card de sănătate. Decizie la Guvern: La fel ca un card bancar
Capital.ro
Horoscop 9 mai 2024. Peştii primesc mesaje de la Univers, previziuni neașteptate pentru Scorpion
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
SCHIMBAREE pentru toți românii care primesc VOUCHERE
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro