25 ian. 2024 | 10:02

De ce să nu mai pui un pahar cu apă lângă pat. Toţi procedăm aşa, dar este periculos, spun specialiştii

Sănătate
De ce să nu mai pui un pahar cu apă lângă pat. Toţi procedăm aşa, dar este periculos, spun specialiştii
Femeie care doarme cu pahar de apa langa ea

Hidratarea adecvată este esențială pentru funcționarea optimă a organismului, iar consumul de apă în timpul nopții ajută la menținerea nivelurilor de hidratare necesare pentru procesele metabolice. Cu toate acestea, specialiștii explică de ce nu este bine să păstrăm apa în pahar, în acest interval.

De ce nu este bine să lăsăm apa în pahar în timpul nopții

Adoptând obiceiul de a bea apă înainte de culcare și asigurând accesul la apă proaspătă pe parcursul nopții, poți îmbunătăți semnificativ calitatea somnului și sănătatea generală.

Cu toate acestea, un obicei aparent inofensiv, acela de a lăsa un pahar cu apă pe noptieră peste noapte, ar putea ascunde riscuri neașteptate pentru sănătate, potrivit speakingtree.in.

Multe persoane adoptă acest obicei din dorința de a avea acces rapid la apă, dacă li se face sete în timpul nopții sau doresc să se hidrateze imediat după trezire.

Totuși, ceea ce pare a fi o practică comodă și sănătoasă se poate transforma într-un gest cu potențiale consecințe negative asupra sănătății.

Unul dintre primele semne că apa a stat prea mult timp în contact cu aerul este schimbarea gustului. Această modificare este adesea primul indiciu că apa a început să acumuleze impurități din aer, inclusiv particule de praf și posibili microbi.

În ciuda faptului că aceste particule nu sunt periculoase în cantități mici, prezența lor continuă în apa de băut poate duce la contaminări mai serioase pe termen lung.

CITEȘTE ȘI: De ce să pui un pahar cu apă şi oţet în casă. Vei scăpa de o mare problemă, trebuie să încerci

Avantajele spirituale ale consumului de apă necontaminată

Expunerea prelungită a apei la aer favorizează multiplicarea bacteriilor și a altor microorganism, care pot fi dăunătoare. Deși sistemul imunitar al unui adult sănătos poate combate eficient majoritatea acestor agenți patogeni, persoanele cu sistem imunitar compromis, copiii sau vârstnicii pot fi mai vulnerabili la infecții. Din acest motiv este bine să evitați cât puteți de mult acest obicei.

Pe lângă explicațiile științifice, unele credințe sugerează că apa ar putea absorbi energia negativă eliberată în timpul somnului, transformând consumul acesteia dimineața într-o sursă de reîncărcare negativă.

Deși această variantă nu are o bază științifică solidă, ea subliniază importanța conștientizării influenței mediului asupra apei pe care o consumăm, lucru intens discutat de către astrologi, în mod special.

Pentru a evita riscurile potențiale asociate cu consumul apei lăsate în pahar peste noapte, specialiștii recomandă utilizarea unei sticle cu apă închisă și păstrarea unui pahar gol, acoperit, pe noptieră. Această metodă previne contaminarea apei cu impurități sau microorganisme și vă oferă siguranța că apa consumată rămâne curată și sigură.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă în corp dacă bei zilnic un pahar de Cola. După ce vei afla, clar nu mai consumi

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Macron, din ce în ce mai înverșunat. Noi declarații alarmante
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Statul plăteşte câte 15.000 de lei. Românii ce vor primi cele 2 vouchere. E urgent
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro