De ce să nu mai dormi în pijamale negre. Greșeala explicată de specialiști
Mulți dintre români nu știu, însă somnul ne poate fi influențat de mai mulți factori, printre care obiectele care se află în dormitor, poziția de somn, precum și hainele în care alegem să mergem la culcare. Așadar, de ce să nu mai dormi în pijamale negre. Greșeala explicată de specialiști.
De ce nu este bine să dormi în pijamale negre. Ce ți se poate întâmpla
Când îți alegi hainele de somn trebuie să fii atent la materialul din care acestea sunt făcute, la accesoriile pe care le pot avea, precum și la culoarea lor, asta în cazul în care vrem să avem un somn liniștit.
În primul rând, experții în sănătate susțin că este bine să evităm pijamalele strâmte, deoarece acestea cresc temperatura corpului pe parcursul nopții, ceea ce ne poate perturba somnul.
Ce se întâmplă dacă porți haine de poliester
În plus, hainele din poliester și microfibră pot provoca disconfort purtătorului în timpul nopții, pentru că acestea nu permit corpului să respire.
„Aceste țesături prind căldura și umezeala, ceea ce duce la iritații ale pielii și la infecții fungice‟, spune specialistul Chris McDermott, potrivit Best Life.
Cele mai bune, hainele din țesături naturale
În schimb, poți opta pentru pijamale din țesături naturale, așa cum este cea de bumbac și bambus, care sunt excelente pentru reglarea temperaturii și la eliminarea umezelii.
De asemenea, somnul poate fi perturbat și de purtatul sutienului. Asta poate aduce probleme precum iritații și hiperpigmentare.
Răul pe care îl poate face sutienul
„Sutienele se freacă pe piele, generând iritații, deteriorare a pielii, iar sutienele prea strânse pot duce la o hiperpigmentare‟, spune Jen Wan.
De asemenea, cei cu pielea sensibilă trebuie să evite și articolele vestimentare negre și de culoare închisă, chiar dacă acestea sunt fabricate din materiale „respirabile‟.
Cum te poți alege cu dermatită
De asemenea, specialista Patricia Pinto-Garcia spune că astfel de pijamale conțin mai multe substanțe chimice (coloranți) decât cele deschise la culoare, iar acest lucru poate provoca dermatită, în special în zone „de contact‟. Astfel, pot fi afectate zonele axilei sau din spatele genunchilor.
„Hainele de culoare mai deschisă sunt făcute, de obicei, cu mai puțină vopsea, astfel încât sunt mai puține șanse să povoace dermatită de contact”, a declarat Patricia Pinto-Garcia.
Nu folosi haine cu acesorii metalice
Nu în ultimul rând, este bine să evitați pijamalele cu fermoare metalice și cele cu clapete.
„Majoritatea elementelor de fixare pentru îmbrăcăminte conțin nichel și, în timp, poți să dezvolți o alergie la nichel (chiar și ca adult). Deci, dacă poți elimina timp de opt ore expunerea la nichel, îți poți salva pielea”, a conchis Patricia Pinto-Garcia.