07 sept. 2022 | 22:51

De ce să nu mai bei apa lăsată peste noapte în pahar. Este o mare greșeală

Sănătate
De ce să nu mai bei apa lăsată peste noapte în pahar. Este o mare greșeală
De ce să nu bei apa lăsată peste noapte în pahar. La ce riscuri te expui dacă faci acest lucru noapte de noapte.

Ați lăsat vreodată un pahar cu apă peste noapte, sesizând ulterior că are gust diferit? Ei bine, acest fenomen are loc din cauza dioxidului de carbon. Specialiștii din domeniul sănătății recomandă tuturor să nu bea apă dacă aceasta a fost lăsată mai multe ore pe noptieră. Află în rândurile următoare de ce să nu bei apa lăsată peste noapte în pahar.

De ce să nu bei apa lăsată peste noapte în pahar

Unii dintre noi au obiceiul de a lăsa pe noptieră, în timpul nopții, un pahar sau o sticlă cu apă. În cazul în care ni se face sete, putem să ne trezim și să bem rapid o gură de apă, fără a fi nevoie să mergem la bucătărie. A doua zi dimineață, am putea avea tendința de a consuma din nou aceeași apă. Este, însă, sănătos să facem acest lucru?

Experții din domeniul sănătății ne recomandă să nu consumăm apa stătută peste noapte. Ați observat vreodată că prezintă un gust ușor diferit? Asta se întâmplă din cauza dioxidului de carbon. Când un pahar cu apă stă neacoperit timp de opt ore, dioxidul de carbon din încăpere începe să se amestece cu lichidul din pahar.

Fenomenul conduce la scăderea nivelului de pH al apei. Astfel, apa capătă un gust neplăcut. Specialiștii spun că nu este greșit să consumi apa care a stat peste noapte pe noptieră, atât timp cât este depozitată corespunzător. Altfel, se recomandă evitarea consumului.

Dincolo de acest aspect, însă, trebuie luată în considerare și o altă problemă. Prezența prafului, chiar a țânțarilor în paharul de apă neacoperit poate să conducă la contaminarea apei. Nu este recomandat să bem apă nici dintr-o sticlă care a rămas fără capac. Apa din recipient ar fi putut fi contaminată cu tot felul de bacterii care pot conduce la diverse boli, spun medicii.

Cum trebuie consumată apa, de fapt

Nici apa depozitată pentru o perioadă lungă de timp în mașină sau în autoturism nu este recomandată pentru a fi băută. Asta, desigur, dacă lichidul a stat în lumină mai multe ore. Razele directe ale soarelui, care pătrund în mașină, asigură un teren de reproducere perfect pentru bacterii.

Pericolul ascuns din apa pe care o bem. Recipientele de apă din BPA sau din altă substanță chimică pot să lase în apă substanțe chimice care pot fi dăunătoare pentru organismul uman, potrivit HealthLine. Specialiștii din domeniul sănătății recomandă depozitarea sticlelor de apă într-un loc răcoros, departe de razele directe ale soarelui.

Nu în ultimul rând, apa nu ar trebui să fie băută niciodată direct din sticlă. Pe marginea recipientului se pot depune cele mai multe bacterii, care pot afecta sănătatea consumatorului. Sticla de apă trebuie întotdeauna acoperită cu un dop.

Parteneri
Cine este românul care și-a zidit iubita într-un perete dintr-un bar din Germania. Detalii cutremurătoare despre acest caz
Redactia.ro
Ce s-a ales de celebrul actor adorat de milioane de români. Dramele și scandalurile care i-au terminat cariera
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Gestul banal care e sancționat prin lege. Viața la bloc
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Ora de iarnă 2024. NU se mai schimbă ceasul? Decizia luată de UE
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
CREȘTERE de 500 de lei la PENSIE. TOȚI pensionarii beneficiază
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro