De ce să nu mai bagi pepenele roșu în frigider. Greșeala pe care o fac mulți români

De ce să nu mai bagi pepenele roșu în frigider. Greșeala pe care o fac mulți români
Ce se întâmplă dacă depozitezi pepenele roșu în frigider, de fapt. Nu vei mai beneficia nici de același gust, nici de aceeași textură.

Unul dintre cele mai consumate fructe în perioada de vară este pepenele roșu. O felie suculentă de pepene te poate răcori suficient încât să duci la capăt o zi caniculară. Acest fruct poate fi consumat sub diverse forme. Mai ales că prezintă, în procent de 92 la sută, apă. Deși este bogat în antioxidanți și vitamine, pepenele roșu ar putea să nu mai aibă beneficii asupra organismului tău, dacă îl lași la rece după ce l-ai cumpărat. Află de ce să nu depozitezi pepenele roșu în frigider, niciodată.

De ce să nu depozitezi pepenele roșu în frigider

Pepenele roșu, unul dintre cele mai iubite fructe de români în sezonul estival, poate fi consumat sub diverse forme. Poate fi adăugat în limonadă, murat sau poate fi preparat sub formă de salată. Oricum ar fi, pepenele roșu este greu de înlocuit.

Bogat în antioxidanți și aminoacizi, pepenele roșu ajută organismul să funcționeze corect și eficient. Aminoacizii reprezintă baza proteinelor, care iau parte la asigurarea tuturor funcțiilor vitale corpului uman. În plus, pepenele roșu este și o sursă importantă de beta-caroten și vitamina C.

Poți ajunge în situația de a nu beneficia, totuși, de acestea. Organismul tău ar putea să consume, practic, aproape doar apă atunci când depozitezi incorect pepenele roșu. Află în continuare ce greșeală nu trebuie să o faci niciodată înainte de a mânca pepene rosu.

Potrivit National Watermelon Promotion Board, dacă pepenele roșu este depozitat întreg la frigider, i se va schimba aroma, textura, precum și culoarea. Cel mai bine este ca pepenele roșu să fie depozitat la temperatura camerei, la care va rezista până la zece zile. Există, însă, două situații când se permite depozitarea pepenelui la frigider: atunci când a fost deja refrigerat și după ce a fost tăiat felii.

Temperaturile reci influențează beneficiile nutriționale

Cu toate acestea, refrigerarea pepenelui roșu presupune mult mai mult decât pierderea gustului natural și a culorii fructului. Potrivit unui studiu realizat de USDA Agriculture Research Service, temperaturile reci din frigider afectează și nivelul nutrițional al pepenelui roșu.

Nivelurile de antioxidanți sunt mai mari într-un pepene roșu păstrat la temperatura camerei, potrivit sursei citate. Medical News Today explică faptul că nivelul de licopen este cu 20% mai mare, dacă fructul nu este păstrat la rece. De asemenea, nivelurile de beta-caroten se dublează și ele.

Citește și: Persoanele care nu au voie să consume pepene roșu. Explicația clară a unui medic

Așadar, atunci când mergeți la cumpărături și vă întoarceți acasă cu pepene roșu, aveți grijă să-l depozitați la temperatura camerei. Nimeni nu ar dori să consume un fruct de calitate inferioară, mai puțin delicios și nutritiv.