17 aug. 2023 | 13:04

De ce să nu lași sub copac merele căzute. Vor apărea numeroase probleme

Utile
De ce să nu lași sub copac merele căzute. Vor apărea numeroase probleme

Foarte mulți fermieri sunt tentați să lase merele sub copac și să nu le culeagă. Cei care recurg la acest obicei, se vor confrunta cu o serie de consecințe. Printre acestea se numără și afectarea gazonului. Află, din rândurile de mai jos de ce nu ar trebui să lași merele pe jos.

De ce nu trebuie să lași merele pe jos?

Dacă lăsăm merele pe jos și nu le culegem la timp, s-ar putea să ne confruntăm cu o serie de probleme. Cel mai mult de suferit ar avea gazonul. Mai mult, merele căzute ar putea crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea infecțiilor fungice, care pot infecta și plantele învecinate. Cu timpul, pomii ar putea fi afectați de mucegai. Fermierii ar trebui să acorde o atenție deosebită acestei boli.

Te-ar putea interesa și: Ce să faci dacă frunzele merilor din livadă se înroşesc sau se răsucesc. Aşa te asiguri că vei culege fructe din belşug

Mai mult, apariția unor asemenea boli poate indica și anumite probleme cu copacul. Iar, dacă merele căzute sunt deja infectate cu ciuperci, neîndepărtarea lor poate contribui doar la răspândirea infecției.

Te-ar putea interesa și:  Cu ce să stropeşti livada la final de august pentru fructe sănătoase şi din belşug. Te vor invidia vecinii

Merele căzute atrag și insecte

Pe lângă boli, fructele ar putea atrage și insecte. Printre insectele care pot apărea se numără muștele, albinele și viespile, care pot fi o sursă de neplăceri.

Din acest motiv, este necesar să fie luate anumite măsuri pentru menținerea igienei. Cu cât fructele căzute pe jos sunt mai repede luate, cu atât riscul de apariție a anumitor probleme se reduce semnificativ.

De asemenea, grădina va avea un aspect plăcut. De aceea, colectarea sistematică este importantă. Vei evita problemele și te vei bucura de armonie în spațiul grădinii. Odată adunate, merele pot fi folosite în numeroase scopuri. De la realizarea celor mai bune prăjituri până la cele mai delicioase compoturi.

Totodată, cei care vor să se bucure de o recoltă bogată pot apela la o serie de trucuri. Există anumite remedii naturale, care pot ajuta pomii fructiferi. Spre exemplu, puteți să amestecați un pahar de cenușă de lemn și 10 litri de apă curată pentru a obține compoziția perfectă. Aceasta se aplică sub rădăcina mărului. Fără dar și poate, recolta va fi una bogată și sănătoasă.

Te-ar putea interesa și: Cu ce să stropeşti merii la început de iunie pentru o recoltă bogată. Aşa vei avea mere din belşug în toamnă