De ce să nu lași niciodată vasele murdare în chiuvetă peste noapte. Greșeala pe care o fac mulți români

De ce să nu lași niciodată vasele murdare în chiuvetă peste noapte. Greșeala pe care o fac mulți români
De ce nu e bine sa lasi vasele murdare in chiuveta

Foarte multe persoane consideră spălatul vaselor o corvoadă, motiv pentru care nu se înghesuie în bucătărie, atunci când farfuriile, paharele și tacâmurile trebuie curățate. În zilele noastre, tehnologia a avansat foarte mult, iar majoritatea alege să achiziționeze o mașină de spălat vase, ce se dovedește a fi un real ajutor în bucătărie. De ce nu e bine să lași vasele murdare în chiuvetă, peste noapte.

Superstiția care spune de ce nu e bine să lași vasele nespălate în bucătărie

În tradiția populară, se spune că vesela curată atrage musafirii buni, noroc și belșug în casă. Pe de altă parte, vasele murdare lăsate în chiuvetă îți poate aduce surprize neplăcute.

Superstițioșii sunt de părere că tacâmurile, oalele și farfuriile necurate atrag ghinionul și oamenii răi, cu rele intenții la tine în gospodărie.

Mai mult de atât, în unele credințe, se spune că fericirea femeilor depinde foarte mult de această activitate. Cu alte cuvinte, cei care cred în superstiții sunt de părere că inimile sunt purificate și păcatele le sunt iertate celor care spală vasele și le curăță de pete.

Desigur, trebuie să ținem cont și de faptul că recipientele care nu sunt curățate cu simț de răspundere și zac murdare în chiuvetă emană un miros extrem de urât și pot fi un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a microbilor.

Să nu uităm că vasele murdare, cu resturi de mâncare pot atrage ca un magnet tot felul de insecte precum muște sau gândaci de bucătărie.

Citește și Ce nu trebuie să speli niciodată cu detergent de vase. Se vor strica definitiv

Cum responsabilizezi copilul prin spălarea vaselor

Recent, un studiu suedez publicat în revista medicală Pediatrics a sugerat că cei mici ajung să aibă un sistem imunitar întărit, dacă sunt expuși la microbi încă de la vârste fragede.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că părinții trebuie să-și lase copiii să intre în contact cu vasele murdare, pentru a-i face responsabili privind curățenia generală, iar în acest fel reușesc să-și întărească sistemul imunitar.

Studiul a fost făcut pe un eșantion de 1029 de copii, iar concluziile au fost cât se poate de clare. Procentele au fost în favoarea copiilor famiilor care spălau vasele manual. Minorii respectivi au fost mai puțin predispuși la rinite alergice sau diferite afecțiuni precum eczema sau astmul.

Citește și Ingredientul banal de pus în găleată când faci curățenie. Rezultate extraordinare