De ce să nu dormi niciodată pe canapea. Motivul nebănuit

de: Anca Lupescu
11 02. 2022

Știm cu toții cât de greu poate fi să dormi pe canapea , mai ales pentru că acestea nu sunt concepute pentru asta. Chiar dacă uneori simțim nevoia să tragem un mic pui de somn după-amiaza sau pur și simplu să stăm întinși acolo citind o carte sau uitându-ne la televizor, canapelele nu sunt concepute pentru ca oamenii să stea întinși pentru perioade lungi de timp.

Motivele pentru care nu e bine să dormi pe canapea

Deoarece canapeaua deplasează greutatea în mod diferit față de o saltea, corpul tău nu este susținut în totalitate, așa că există diverse lucruri care se pot întâmpla atunci când dormi pe canapea, în special corpului tău. Cele cinci motive principale pentru care ar trebui să eviți să dormi pe canapea sunt următoarele:

Poziția greșită atunci când dormi

Acesta este un lucru comun de care suferă cei care dorm pe canapea: o poziție proastă de dormit. O poziție nefavorabilă poate în cele din urmă să-ți afecteze spatele, să-ți rănească mușchii gâtului, să te lase obosit și să se ajungă la afecțiuni medicale grave.

Deoarece suntem concepuți să dormim pe o parte, avem nevoie de suficient sprijin pentru a o face liber, dar pe o canapea , această poziție de dormit poate fi dificil de realizat, făcându-ne să pierdem mult somn și, în cele din urmă, să ne trezim mult mai obosiți decât în mod normal.

Materialul nu este potrivit

Materialul canapelei nu este același cu cel al unei saltele. Nu numai că atunci când vine vorba de poziția pe care o adopți pe canapea nu este susținută la fel de bine ca la o saltea, dar nici căldura nu este absorbită la fel de bine ca la o saltea. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că materialele folosite de majoritatea canapelelor nu sunt făcute să absoarbă multă căldură, în timp ce altele absorb prea multă.

Dureri de spate

Durerea de spate nu este ceva ce poate începe din cauza unei anumite leziuni, boli sau accidente. Majoritatea persoanelor care suferă de dureri de spate încep să le simtă treptat. Este ceva ce provine din poziții greșite repetate în timp ce stai, mergi sau dormi. În plus, este posibil să nu simți nimic, dar într-o zi te trezești și nu poți să te miști.

Dormitul pe canapea poate crește presiunea asupra coloanei vertebrale, ceea ce face mult mai probabil ca pe termen lung să crească durerile de spate. Fă-ți o favoare și ia-ți un pat conceput pentru a ameliora durerile de spate.

Luminile

Aproape toată lumea are o canapea în camera de zi, unul dintre cele mai luminate locuri din case. Așadar, atunci când te odihnești pe canapea ai mai puține șanse să fii în beznă totală, unul dintre cele mai importante lucruri de care avem nevoie pentru a dormi bine. A dormi pe canapea înseamnă să fim supuși la mai multă iluminare și lumini, astfel încât este mai probabil să fim deranjați și treziți în somn.