De ce să nu cumperi brânză rasă din magazin. Mihaela Bilic atrage atenţia asupra pericolului la care se expun românii
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat care este motivul pentru care nu ar trebui să cumperi brânză rasă de la magazin sau din supermarket. Află în rândurile de mai jos ce se întâmplă cu preparatul de fapt, dacă îl achiziționezi în această formă. Cum este recomandat să procedezi.
Nu mai cumpăra brânză rasă din magazin
Pe piața comercială există numeroase tipuri de brânză la ora actuală. De regulă, acest produs este unul sănătos și delicios, ce conține totodată mulți nutrienți. Chiar dacă pentru mulți este o experiență satisfăcătoare să mănânce brânză, ea nu poate fi consumată oricum, avertizează Mihaela Bilic.
Medicul nutriționist atrage atenția că nu orice tip de brânză este potrivit consumului. Dacă știm cum să alegem și să mâncăm acest produs, ne putem bucura de toate calitățile lui. Altfel însă, experiența poate fi una negativă, cu efecte chiar asupra stării de sănătate a organismului uman.
Citește și: De ce să nu mai mănânci roșii cu brânză, de fapt. Mihaela Bilic vine cu explicația vitală pentru români
Mihaela Bilic a explicat motivul pentru care nu ar trebui să cumpărăm brânză rasă de la magazin sau supermarket. Indiferent dacă e vorba despre parmezan, mozarella sau alt tip de cașcaval, odată rasă brânza se oxidează în contact cu aerul. Prin urmare, nu este bine să o cumperi în această formă.
Dacă vrei să gătești un preparat deosebit cu brânză rasă, cel mai bine este să presari brânză peste mâncare din produsul întreg. Practic, tot ce trebuie să faci este să cumperi brânză întreagă și, când gătești, să o dai pe răzătoare chiar în momentul pregătirii mesei.
Mihaela Bilic, despre depozitarea brânzeturilor
O altă recomandare a medicului nutriționist este să nu păstrăm brânza în pungă sau în folie din plastic. În interiorul acestora se va aduna o umiditate crescută, care va conduce la apariția mucegaiului alb la suprafața alimentului. Acesta va strica atât gustul, cât și aspectul brânzei.
„Folosiți hârtie cerată sau folie de aluminiu astfel încât brânza să poată „respira”. Păstrați brânza în frigider în tăvița pentru legume; este o zonă în care există un pic de umiditate și evitați ca brânza să se usuce”, a recomandat Mihaela Bilic, pe Facebook.
La ce temperatură se consumă brânza, de fapt
Mai mult decât atât, dacă brânza a mucegăit nu înseamnă că s-a stricat, susține medicul nutriționist. Alimentul este unul viu, cu colonii de lactobacili într-un permanent proces de fermentație. Acest fenomen conduce la apariția mucegaiului așa-zis nobil, dar și la maturarea gustului produsului.
Medicul nutriționist a explicat că brânzeturile se consumă la temperatura camerei. Este, așadar, o greșeală să fie consumate imediat după ce au fost scoase de la frigider. În același timp, brânza nu trebuie depozitată în spații cu temperaturi mai mari de 20 de grade Celsius.
„Intervalul 14-18 °C este ideal, consistența va fi moale iar aroma și gustul la intensitate maximă”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic.