Obișnuiești să mănânci roșii cu brânză, mai ales pe timp de vară? Ei bine, nutriționistul Mihaela Bilic vine și trage un semnal de alarmă în legătură cu acest fel preferat al românilor! Iată de ce spune cunoscutul specialist că această gustare este, de fapt, o bombă calorică!
Una dintre gustările preferate ale românilor este roșiile cu brânză. Cu toate acestea, nutriționistul Mihaela Bilic vine cu vești proaste, mai ales pentru cei care se luptă cu kilogramele în plus.
Mulți așteaptă cu nerăbdare să apară la piață roșiile românești, atât de gustoase și numai bune de savurat cu o brânză bună. Cu toate acestea, specialistul spune că brânza este un adevărat inamic al siluetei noastre, fiind mai „periculoasă” chiar și decât carnea!
„Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză…fără pâine, o să spuneți, ca să nu ne îngrășăm. Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza.
Și când spun brânza mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș și telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată.
Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea si peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Citește și: Leguma pe care o recomandă Mihaela Bilic: „Este dușmanul de moarte al bacteriilor”
Cei care, însă, nu concep să renunțe la această plăcere culinară, nutriționistul spune că ne putem bucura în continuare de această gustare atât timp cât suntem atenți la cantitatea de brânză pe care o consumăm la o masă. Prin urmare, combinația ideală ar fi: 80% roșii, 20% brânză.
„Apropo de gramaj, porția corecta de brânză e de 70g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!! Unde sunt vremurile în care cumpărai brânza cu calupul? Acum asist la o adevărată conspirație a producătorilor, parcă si-au propus cu toții să ne învețe ce înseamna porția corectă!
O felie mare cât palma si groasă de un deget are DOAR 200g și e prețios pusă într-un pachet individual tras in vid. Deja când găsești pachete de jumătate de kilogram se numește desfrâu.
E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor sa mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, ești mai atent. Nu de alta, dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării.
Și da, puteti mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile sa ocupe 80% din farfuria voastră. Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!”, a continuat medicul.
Citește și: Mihaela Bilic, mesaj clar pentru români. De ce se îngrașă cei mai mulți dintre oameni