Pare alegerea cu care nu ai avea cum să dai greș, fiind un preparat destul de simplu de făcut și care nici nu are efecte nedorite asupra siluetei, însă specialiștii din domeniu contrazic vehement teoria. Află de ce să nu comanzi niciodată pui prăjit la restaurant. Puțini s-ar gândi la acest motiv.
Mersul la restaurant este, de cele mai multe ori, un adevărat răsfăț, fie că te bucuri de o cină romantică cu persoana iubită sau de o ieșire cu prietenii.
Singura provocare cu care ne confruntăm apare în momentul în care avem meniul în față și trebuie să alegem ce vom mânca. Unii sunt curajoși, alții merg pe variante considerate sigure, ce nu ar putea fi alterate, gătite greșit sau care ar avea efecte nedorite asupra siluetei. Preparatul ce pare să îndeplinească toate aceste condiții este puiul.
Specialiștii de la EatThis contrazic însă celebra teorie și explică de ce să nu comanzi niciodată pui prăjit la restaurant.
Aceștia ne sfătuiesc să ne gândim mereu la sănătatea noastră și să nu ne lăsăm duși de val, oricât de gustoase ar fi bucățile de pui prăjit cu sosuri pe bază de maioneză și porții mari de cartofi prăjiți ce ne sunt servite. Sunt, de fapt, inamicul celor care țin la siluetă.
Potrivit specialiștilor, o singură porție de carne de pui prăjită are aproape o sută de calorii, 18 grame de grăsimi saturare și peste două grame de sodiu. Valorile cresc simțitor dacă adăugăm la calcul garnitura, sala și sosurile.
Persoanele adulte care vor să adopte sau să mențină un stil de viață sănătos nu ar trebui să consume mai mult de șase grame de sodiu pe zi. Având în vedere că puiul prăjit conține două, poarte ar fi mai bine să ne gândim de două ori înainte de a comanda.
În aceeași categorie intră și coastele. Cu toate că sunt absolut delicioase, o încântare pentru papilele gustative, indiferent dacă sunt făcute din porc sau vițel, sunt o bombă calorică. O singură porție are în jur de 1300 de calorii, la care se adaugă și cele ale garniturii care este, de cele mai multe ori, pe bază de cartofi prăjiți.