De ce să nu comanzi niciodată ciorbă la restaurant. Ingredientul dăunător pe care îl pun bucătarii în ea, dezvăluit de Chef Florin Dumitrescu
Juratul „Chefi la Cuțite” a venit cu o serie de recomandări pentru români cu privire la ce consumă când ies să mănânce în oraș. Chef Florin Dumitrescu a explicat de ce să nu comanzi niciodată ciorbă la restaurant. Află în rândurile de mai jos ce conține, de fapt, preparatul. Ingredientul nu face deloc bine organismului.
De ce să nu comanzi niciodată ciorbă la restaurant
Chef Florin Dumitrescu a oferit câteva sfaturi de aur consumatorilor, care obișnuiesc să mănânce în cârciumi, restaurante sau alte astfel de localuri. Una dintre principalele greșeli pe care le fac românii este să comande ciorbă. Deși mâncarea pare sănătoasă, nu toate ingredientele utilizate sunt recomandate spre consum.
Ciorba din restaurante conține, de obicei, vegeta. Este vorba despre un condiment obținut din sare și potențiator de arome, care se dizolvă în preparat în așa fel încât nu poate fi remarcat. Celebrul jurat de la „Chefi la Cuțite” a explicat că, la școala de bucătari, subiecții sunt învățați cum să folosească ingredientul dăunător fără să se vasă.
„Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie… E direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a spus juratul de la Chefi la Cuțite.
Florin Dumitrescu a mai recomandat românilor să nu mănânce în localurile pustii. Dimpotrivă, ar trebui alese cele care sunt aglomerate. Bucătarul a atras atenția și cu privire la carnea acoperită cu sos – este un indiciu al faptului că preparatul a fost gătit în mod greșit, iar ospătarii încearcă să acopere eroarea.
Florin Dumitrescu: „Nu lua ce îți recomandă ospătarul”
O altă greșeală pe care o fac românii este să comande mâncărurile recomandate de ospătari. Juratul de la „Chefi la Cuțite” a explicat că preparatele din această categorie sunt, de multe ori, gătite cu produse pe care să expire.
„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. (râde) Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult. Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc”, s-a exprimat celebrul bucătar.
Citește și: Motivul pentru care Chef Florin Dumitrescu nu își deschide restaurant. Ce a anunțat bucătarul
Florin Dumitrescu a explicat pe înțelesul tuturor că, în momentul în care clienților li se recomandă să consume un anumit fel de mâncare, înseamnă că reprezentanții localului doresc să scape cât mai repede de el.