Motivul pentru care Chef Florin Dumitrescu nu își deschide restaurant. Ce a anunțat bucătarul

Motivul pentru care Chef Florin Dumitrescu nu își deschide restaurant. Ce a anunțat bucătarul
De ce nu si-a deschis chef Florin Dumitrescu restaurant pana acum

Chef Florin Dumitrescu este, fără îndoială, unul dintre cei mai talentați și cunoscuți chefi bucătari de la noi din țară. Deși și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie la 14 ani și are o experiență vastă în domeniul artei culinare, juratul de la Chefi la Cuțite a explicat de ce nu și-a deschis propriul restaurant.

De ce nu își deschide chef Florin Dumitrescu restaurant

Chef Florin Dumitrescu are o carieră impresionantă în domeniul artei culinare, fiind unul dintre cei mai respectați și reputați specialiști gastronomici din România.

Deși majoritatea chefilor bucătari abia așteaptă să-și deschidă propriul restaurant, juratul de la Chefi la Cuțite a mărturisit, în cadrul podcastului Zunivers, motivul pentru care nu a urmărit niciodată să-și inaugureze propriul local, deși are câteva restaurante favorite în Capitală.

Vedeta de la Antena 1 știe exact întregul proces ce are loc în spatele unei afaceri de o asemenea anvergură, de la prepararea mâncării, până la satisfacerea clienților.

„Risotto nu ai cum să îl scoți mai repede de 20 de minute. Nu fierbe orezul ăla în 20 de minute. Pastele, mai repede de 10 minute nu ai cum să le scoți. Adică sunt niște timpi pe care trebuie să îi lași.

Ai nevoie de un spectacol în toată povestea asta. Eu de ce nu îmi fac cârciumă în momentul ăsta? Eu nu îmi fac cârciumă pentru că tu nu ești disponibil să îmi dai două ore din viața ta, în primul rând. Eu nu am timp de asta.”, i-a mărturisit chef Florin Dumitrescu lui Otravă.

Citește și De ce s-a certat Chef Bontea cu Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Ce s-a întâmplat la Chefi la cuțite

„Tu, ca și client, nu ești disponibil să îmi dai două ore din viața ta!”

Cu toate acestea, chef Florin Dumitrescu susține că deschiderea unui restaurant presupune mai mult decât servirea unui platou cu mâncare, asemănând întreaga experiență cu un spectacol, pe care nu mulți oameni au timpul să și-l permită, fiind mereu pe fugă.

„Tu, ca și client, nu ești disponibil să îmi dai două ore din viața ta, să te așezi la masă, să te lași purtat de ospătari, de bucătari, de service, de ambient, de tot ce se întâmplă acolo, să te lași purtat de val și la final să zici ce experiență ai avut.

Nu! Tu vii la cârciumă să epatezi, să mănânci de foame,  să te faci văzut sau că e mișto să fii pe acolo.”, a declarat chef Florin Dumitrescu în mediul online.

Urmăriți Playtech.ro și pe