10 apr. 2024 | 11:30

De ce să înțepi lalelele înainte să le pui în vază. E trucul primăverii 2024

Utile
De ce să înțepi lalelele înainte să le pui în vază. E trucul primăverii 2024
Lalelele vor fi înflorite mai mult timp

Multă lume adoră lalelele, însă știm că aceste flori nu rezistă prea mult după ce au fost tăiate. Începutul primăverii este un moment ideal să vă înviorați locuința cu un buchet superb de lalele. Se știe că aceste flori vestesc venirea sezonului cald, pe lângă ghiocei și zambile. Deși sunt extrem de iubite, puține persoane știu să le îngrijească pentru a se bucura de ele o perioadă mai lungă de timp. Iată de ce e bine să înțepi lalelele înainte să le pui în vază?

De ce e bine să înțepi lalelele înainte să le pui în vază

Lalelele sunt unele dintre cele mai frumoase flori de la începutul primăverii. Înfrumusețează mereu orice casă și oferă un plus de culoare, indiferent unde sunt așezate. Lalelele sunt flori de sezon și extrem de delicate. Dacă le așezați în vaze, ele se vor ofili în câteva zile.

De aceea, este musai să știți cum să le prelungiți viața mai mult și să rămână proaspete în vază. Există câteva trucuri de care să țineți cont atunci când le puneți în apă. Dacă nu știați până acum, aceste flori continuă să crească mai mult decât alte flori, chiar și în vază.

Le veți menține proaspete mai mult

Așadar, înainte de a pune lalelele în apă, înțepați-le la baza bulbilor pentru a le face să reziste mai mult! Această metodă funcționează de minune, deoarece bulele de aer se răspândesc pe tulpină, iar apa ajunge mai rapid la floare.

În plus, înainte de a pune florile în vază, adaugă în apa din vas câteva picături de zeamă de lămâie. Trucul este foarte eficient, fiindcă aciditatea din zeama de lămâie va împiedica dezvoltarea bacteriilor. Procedând în acest mod, tulpinile lalelelor nu vor putrezi și vor rezista mai mult.

Alte metode de a ajuta lalelele să reziste în apă

Puteți tăia și codițele florilor, în timp ce acestea se află sub jetul de apă. Aveți grijă să faceți tăietura oblică, pentru a crea o suprafață mai mare de absorbție a apei când le puneți în vază.

De asemenea, este important să vă asigurați că vaza este mereu umplută cu apă proaspătă și că schimbați apa la câteva zile. Lalelele au nevoie de hidratare constantă pentru a-și menține prospețimea. Plasați vaza într-un loc răcoros și întunecat pentru a evita expunerea la lumină directă a soarelui. Lumina solară poate accelera înflorirea și descompunerea rapidă a florilor.

Un alt truc simplu pentru a prelungi durata de viață a lalelelor din vază este prin îndepărtarea ovarului din mijlocul florii. Ovarul conține polenul și substanțe care accelerează înflorirea, astfel că îndepărtarea lui poate încetini procesul de ofilire.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut. Înainte era un om bogat
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Capital.ro
Ouă de Paște vopsite natural. Trucuri simple pentru a obține o culoare intensă, fără coloranți periculoși
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Ce e INTERZIS să facă în MARȚEA MARE din Săptămâna Patimilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro