De ce să înfășori hainele în hârtie de copt înainte să le pui în șifonier. Trucul e absolut fabulos

De ce să înfășori hainele în hârtie de copt înainte să le pui în șifonier. Trucul e absolut fabulos
De ce să înfășori hainele în hârtie de copt înainte să le pui în șifonier.

Hârtia de copt este unul dintre cele mai utilizate „ustensile” din bucătărie. Ea este folosită, de regulă, atunci când avem preparate de copt în cuptor, pentru a le proteja atât pe ele, cât și tăvile în care acestea au fost puse. Însă celebrul pergament apărut în gospodărie încă din anul 1927 mai are și alte întrebuințări, de care cu siguranță nu aveai habar. Unul dintre ele vizează hainele pe care urmează să le așezi în șifonier.

De ce să înfășori hainele în hârtie de copt înainte să le pui în șifonier

Dacă și tu ești în toiul curățeniei de toamnă, hârtia de copt îți poate veni în ajutor. Mai ales atunci când trebuie să aranjezi hainele în șifonier, treabă nu tocmai plăcută, iar asta pentru că oricât de bine le-am împacheta parcă tot șifonate le scoatem din șifonier.

Însă hârtia de copt, care sunt și unse cu un strat subțire de ceară, pot fi folosite cu succes în a-ți organiza depozitarea lucrurilor în dulap. Înfășoară hainele pe care dorești să le așezi pe rafturi în această hârtie de copt și așa vei scăpa de multe probleme. Hârtia de copt va acționa pe două sensuri, în ce privește bluzele, pantalonii sau rochiile tale. În primul rând că le va menține într-o poziție în care să nu se șifoneze, iar în al doilea rând că hainele vor fi protejate de eventualele pete galbene care pot apărea pe ele, din cauza umezelii și luminii, pete de care apoi îți este mai greu să scapi.

Cum te ajută hârtia de copt la curățenia de toamnă

Întrebuințarea hârtiei de copt în gospodăria ta nu se limitează doar la cele expuse mai sus. Spre exemplu, că tot suntem la capitolul haine și curățenie de toamnă, călcatul hainelor este o altă atribuție pe care o ai în tot acest proces. Te poți descurca mult mai ușor însă cu maldărul de haine pe care îl ai de călcat dacă ștergi rapid suprafața fierului de călcat cu această hârtie de copt. Astfel, fierul de călcat va aluneca mai bine pe țesături.

Hârtia de copt se mai folosește, de asemenea, și pentru a proteja suprafețele dulapurilor de bucătărie și ale frigiderelor care, după un timp, se acoperă cu un strat de praf amestecat cu grăsime. Astfel, nu va mai fi deloc necesar să freci și să speli aceste suprafețe, ci doar să înlocuieșt stratul de pergament.

Hârtia de copt salvează și situația și atunci când ai udat din greșeală cu apă paginile unei cărți. Tot ce trebuie să faci este să separi paginile afectate, punând pergamentul între ele. Astfel, paginile cărții nu se vor mai încreți atunci când se usucă, așa cum se întâmplă, de obicei, în astfel de scenarii.

Urmăriți Playtech.ro și pe