De ce să fierbi găluștele separat de supă, de fapt. Puține gospodine știau acest truc

de: Bișinicu Andreea
25 10. 2022

Pentru foarte multe persoane, supa de găluște reprezintă gustul copilăriei, motiv pentru care rețeta este extrem de căutată de către români. Doar cele mai iscusite dintre gospodine pot reda gustul incredibil al găluștelor de altădată. Cum trebuie fierte acestea, pentru a avea un gust senzațional.

Trucul genial pentru a prepara cele mai bune găluște din supă

Pentru a pregăti cele mai gustoase găluște din griș, gospodinele folosesc o rețetă simplă și eficientă, cu rezultate pe măsură. Pentru a prepara găluștele ai nevoie doar de câteva ingrediente: ouă, griș (ambele în cantități egale) și sare.

Cu siguranță ți s-a întâmplat să iasă găluștile ba prea tari, ba prea moi, ori se desfac în supă. Din acest motiv, specialiștii atrag atenția asupra importanței alegerii grișului potrivit pentru găluște.

Dacă vrei să ai parte de găluște pufoase, atunci este necesar să cumperi griș de înaltă calitate, cu o granulație uniformă.

Pe de altă parte, dacă grișul este prea fin, există o mare posibilitate ca găluștele să iasă tari. În altă ordine de idei, dacă vei cumpăra griș cu granulații diferite, riști ca găluștele tale să iasă nefierte.

Unele gospodine se folosesc de mici trucuri pentru a dat savoarea găluștelor din supă, precum să adauge praf de copt, vegeta sau delikat, atunci când le prepară.

Un alt truc genial este să fierbi separat găluștele în apă și apoi să le muți în supă. Astfel, gogoșelele din aluat vor fi pufoase și vor avea un gust mult mai delicios.

Rețetă găluște de supă

Dacă vrei să prepari o porție de 6 găluște de griș pufoase, acestea vor fi gata în doar 12 minute. Ai nevoie doar de ingredientele de mai jos:

  • un ou de 70 g (trebuie cântărit cu tot cu coajă)
  • 70 g griș (cu recomandarea de mai sus, să aibă granulație uniformă)
  • praf de sare

Pentru început, vei bate oul întreg cu furculița, după care vei adăuga treptat câte o linguriță de griș și vei omogeniza compoziția după fiecare tranșă adăugată.

După ce ai pus jumătate din cantitatea de griș menționat, vei adăuga sarea. Secretul este ca sarea să nu fie pusă de la început, astfel există mari șanse ca oul să se lichefieze.

După ce ai încorporat grișul, vei lăsa compoziția timp de 10 minute să se „odihnească”, devenind mai legată și mai densă. Găluștele trebuie puse la fiert, doar după ce supa a început să fiarbă. Le pui pe foc pentru aproximativ 10 minute. Stingi focul și le lași încă 10 minute acoperite cu un capac.