Este timpul în care cei mai mulți dintre români își pun murături pentru iarnă, astfel că vă vom da un pont incredibil. Așadar, de ce să fierbi castraveții pentru murat în apă minerală. Gospodinele experimentate fac mereu așa și au cele mai uimitoare rezultate.
Murăturile sunt nelipsite de pe mesele românilor în anotimpul rece, atunci când, teoretic, ar trebui să se mănânce mai consistent. Astfel, murăturile se înțeleg de minune cu o friptură de porc asezonată cu o porție de cartofi prăjiți sau cu o porție de fasole cu ciolan.
Printre murăturile preferate ale românilor se regăsesc și castraveții. Castraveții murați se pregătesc extrem de repede, iar dacă îi veți fierbe în apă minerală veți avea cei mai delicioși castraveți și, în plus, aceștia vor rezista în beci sau în debara până în vara viitoare.
Citește și: Ce se pune pe fundul borcanelor de castraveți murați
Pentru a pregăti ca la carte castraveți murați, marii bucătari țin cont de mai multe reguli. În primul rând, experții în bucătărie aleg doar anumite soiuri de castraveți, cum ar fi ”Primăvara” F1, acesta fiind cel mai recomandat, însă mai este și ”Jerelo”, ”Sărare” sau ”Buton”. În al doilea rând, castraveții trebuie să fie proaspeți și plăcuți ochiului, fără să prezinte pete sau stricăciuni.
Un alt truc genial este să fierbi castraveții în apă minerală. Da, ați înțeles bine, fierți în apă minerală. Conform experților în gastronomie, apa minerală va grăbi procesul de fermentare a castraveților, permițând legumelor să-și dezvolte aromele și textura mult mai repede.
De asemenea, datorită apei minerale, castraveți murați vor ieși ușor picanți și foarte delicioși. În plus, apa minerală va păstra valorile nutriționale ale castraveților.
Mai întâi se spală castraveții, după care se lasă să se usuce sau se șterg. Apoi, se pun castraveții în borcane. Se adaugă usturoiul și mărarul. După această operațiune, se dizolvă sarea în apa minerală (o lingură de sare la un litru de apă) și se adaugă amestecul peste castraveți. Toate ingredientele trebuie să fie acoperite complet de saramura deosebită.
Se închid ermetic borcanele și se lasă două zile într-un loc umbros pentru a fermenta în căldura naturală. Apoi, se strecoară saramura din borcane și se pune, din nou, peste castraveți.
Citește și: Nu mai pune zahăr în castraveții murați
Acum, se așează borcanele într-un loc răcoros, ferit de lumină directă a soarelui, pentru încă șapte zile. Ulterior, dacă legumele sunt murate și acidulate, le poți servi imediat. Cei care nu vor să mănânce repede castraveți murați, după ce au pus saramura și capacele borcanelor le pot fierbe timp de 15-20 de minute. Astfel, castraveții murați vor ține până în vara viitoare.