De ce să fierbi cartofii în smântână lichidă. Secretul care va schimba modul în care gătești

de: Sabina Anastasia
10 10. 2022

Piureul de cartofi se numără printre cele mai simple și rapide feluri de mâncare pe care le poți prepara acasă. Este cea mai la îndemână mâncare de cartofi pe care o poți găti, mai ales dacă nu ai foarte mult timp liber la dispoziție. Te-ai întrebat, însă, care sunt secretele ce schimbă gustul acestei mâncări? Află în rândurile de mai jos de ce să fierbi cartofii în smântână lichidă.

Secretele unui piure de cartofi cremos

Piureul de cartofi poate fi încadrat în categoria mâncărurilor „de confort” ale gospodinelor. Acest fel de mâncare se poate prepara foarte simplu și foarte rapid. Dacă nu ai mult timp liber ca să-ți permiți să îl petreci în bucătărie, acest fel de mâncare te poate salva din situațiile de presiune.

Piureul de cartofi este, practic, un amestec moale și bogat de miez de cartof. Totuși, nu toate bucătăresele reușesc să îl facă pufos. Există câteva sfaturi și trucuri care, dacă le vei urma, vor schimba total aroma și textura acestui fel de mâncare. Se va transforma chiar sub ochii tăi!

În primul rând, să vorbim despre felul de cartofi pe care îl folosești când gătești piure. Nu orice tip de tubercul este potrivit pentru această mâncare. Pentru a obține o compoziție de cartofi cremoasă, optează pentru un soi de cartofi cu amidon. Când vor fi fierți, aceștia vor deveni ușori și pufoși.

Evită să folosești cartofii ceroși când vrei să gătești piure. Aceștia vor da mâncării tale o textură gumoasă și densă. Nu pufoasă, ci mai degrabă înecăcioasă.

De ce să fierbi cartofii în smântână lichidă

Ingredientul cu care trebuie să fierbi cartofii. Un rol important în textura piureului de cartofi îl joacă și compoziția în care fierbi tuberculii. Unele gospodine fierb cartofii direct în apa în care adaugă, treptat, unt sau lapte. Aceste ingrediente pot ajuta la obținerea unui piure de cartofi cremos. Cartofii absorb grăsimea și aroma bogată a untului și devin mai pufoși.

Totuși, pentru a evita bătaia de cap și sarcinile în plus, cele mai experimentate gospodine recomandă fierberea cartofilor într-un alt mod. Te-ai întrebat vreodată cum se fierb cartofii corect, de fapt? Ei bine, este indicat ca aceștia să fie lăsați la fiert direct în smântână lichidă. În aceasta, se poate adăuga puțin unt și ulei de măsline, în funcție de preferințele fiecărei persoane.

După ce cartofii au fiert în smântâna lichidă, scurge-i și zdrobește-i. Atenție, însă! Nu arunca smântâna lichidă în care ai fiert cartofii. Pe aceasta, adaug-o treptat în piureul de cartofi, pe măsură ce prepari rețeta.

Astfel, vei obține un piure de cartofi ce va fi un adevărat răsfăț culinar. Piureul de cartofi poate fi servit ca garnitură pentru o mulțime de feluri de mâncare. Poți să îl mănânci alături de preparate de carne sau chiar în combinație cu diverse salate.