De ce să faci școala de șoferi iarna. Toți cei care vor să ia permisul au un avantaj uriaș

de: Năstase Mirabela
31 01. 2022

De ce să faci școala de șoferi pe timpul iernii. Această perioadă din an vine cu nenumărate avantaje, printre care și acela că te-ar putea ajuta mai departe, în experiența de șofer. Ar trebui să iei în calcul acest anotimp, dacă îți dorești să urmezi cursurile unei școli de șoferi. Iată de ce!

De ce să faci școala de șoferi iarna

Dacă vrei să acumulezi cât mai multă experiență ca șofer în timpul școlii, este recomandat în acest caz să urmezi cursurile auto pe timp de iarnă. Din cauza condițiilor meteo dificile, vei ajunge să căpeți mai multă experiență, folsoind tehnicile de conducere pe un drum alunecos ori acoperit cu zăpadă.

Apoi, marcajele care nu se mai văd, vizibilitatea redusă, frânarea și accelerarea care sunt mult mai dificile pe drumurile înzăpezite sau înghețate de iarnă, toate aceste provocări dar și mai multe pot să te ajute să dobândești abilități de condus.

De altfel, dacă ai învățat să conduci pe timp de vară, instructorii auto recomandă să iei ore de condus și iarna, predându-ți tehnicile corecte pentru vremea rece, dar și conducerea lină pe polei sau controlul derapajului.

În afară de faptul că iarna este un real teren pentru educația șoferilor, un alt motiv pentru care să iei cursuri de șofat iarna este acela că școala de șoferi te-ar putea costa mai puțin, întrucât instituția își micșorează prețurile în timpul iernii, întocmai ca să atragă cât mai mulți cursanți.

Documente necesare la înscriere și examinare

Când te înscrii la o școală de șoferi, la o primă întâlnire cu instructorul, ai nevoie de următoarele documente:

  • cartea de identitate;
  • avizul psihologic;
  • contravaloarea cursurilor școlii de șoferi;
  • fișa de evidență a orelor de condus se întocmește pe loc și va fi actualizată de către instructor după fiecare ședință.

Pentru admiterea prezentării la examenul auto, ai nevoie de un dosar care să conțină următoarele documente:

  • cerere tip;
  • fișa de școlarizare, valabilă un an de zile de la data absolvirii cursurilor, emisă de şcoala de conducători auto în cadrul căreia ai absolvit
  • cursurile de pregătire teoretică şi practică, în care se consemnează şi avizul medical;
  • declaraţie de consimţământ în ce privește eliberarea cazierului judiciar
  • dovada achitării contravalorii permisului de conducere
  • copia actului de identitate, în termen de valabilitate.

De precizat este că taxa pentru obținerea permisului este de 68 de lei. Solicitantul se prezintă cu dosarul de examinare şi buletinul, pentru înregistrarea şi preluarea imaginii foto care va apărea apoi pe permis. După ce s-a înregistrat, candidatul va putea merge să susțină proba teoretică, programând-o pentru când consideră pregătit.