18 sept. 2022 | 21:17

De ce să dormi cu fereastra deschisă la dormitor. Efectele nebănuite pe care le are acest obicei

Diverse
De ce să dormi cu fereastra deschisă la dormitor. Efectele nebănuite pe care le are acest obicei
De ce sa dormi cu fereastra deschisa la dormitor. Efectele nebanuite pe care le are acest obicei

În lunile de vară, oanenii au tendința de a dormi, noaptea, cu geamul deschis, pentru a se răcori puțin, după ce au suportat canicula pe parcursul zilei. Specialiștii susțin că dormitul cu fereastra deschisă este recomandată în toate perioadele anului. Care ar fi explicația.

Motivul pentru care este recomandat să dormi noaptea cu geamurile deschise

Dormitul cu fereastra deschisă îți poate oferi unele beneficii serioase pentru sănătate, dar, în funcție de starea vremii, acest obicei poate duce și la crearea unui mediu de dormit incredibil de inconfortabil, dacă nu ești atent.

Factori externi precum sunetul păsărilor, zgomotele alarmelor de mașini, temperaturile joase sau furtunile te pot scoate din sărite, motiv pentru care există atât avantaje, cât și dezavantaje pentru persoanele care adorm cu geamul deschis.

Cu toate acestea, dormitul cu fereastra deschisă crește fluxul de aer în dormitor, ceea ce nu numai că poate schimba temperatura spațiului de dormit, ci poate îmbunătăți ventilația și scade cantitatea de dioxid de carbon din aer.

În acest fel, te vei putea odihni mult mai bine, iar tu vei avea parte de un somn neîntrerupt, pe tot parcursul nopții. Un studiu din 2017 a constatat că participanții care au dormit cu geamurile deschise au raportat o calitate mai bună a somnului.

„Ne petrecem o parte considerabilă a vieții în pat. Cu toate acestea, aerisirea camerei și poluanții din dormitor nu sunt un subiect foarte bine explorat.

Trebuie să existe o conștientizare a faptului că în împrejurimile închise ale unui pat, fără ventilație adecvată, este posibil să ne expunem la o multitudine de microbi.”, a declarat dr. Asit Mishra, autorul studiului, pentru Healthline.

Citește și Ce se întâmplă dacă te trezești înaintea alarmei de pe telefon. Ce faci ca să adormi la loc

Ce se întâmplă dacă aerul devine prea rece

În cazul în care alegi să dormi într-o cameră complet închisă, există mari șanse ca, pe timpul nopții, aerul să devină irespirabil și să îți fie foarte cald. De aceea, majoritatea preferă să doarmă cu geamurile deschise.

Menținerea ferestrei deschise poate îmbunătăți fluxul de aer și poate lăsa să intre aer mai rece. Desigur, trebuie să fii atent să nu fie prea rece, altfel nu vei putea adormi la fel de repede.

În cazul în care plouă foarte tare sau șuieră vântul, din nou, acești factori pot crea o atmosferă neplăcută fix în momentul în care te pregătești să adormi. Sfatul specialiștilor ar fi, în aceste condiții, să închizi fereastra și să pornești un ventilator sau aerul condiționat.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro