De ce să bei cafeaua alături de un pahar cu apă. Ce beneficii există, de fapt

De ce să bei cafeaua alături de un pahar cu apă. Ce beneficii există, de fapt
7 motive pentru care ar trebui să bei apă înainte de cafeaua de dimineață

De ce să bei cafeaua alături de un pahar cu apă? Pentru fiecare dintre noi, cafeaua face parte din rutina noastră de dimineață. Majoritatea oamenilor nu pot funcționa corespunzător fără prima lor ceașcă de cafea de dimineață. Dar avem o întrebare. Ce luați când vă treziți dimineața, o ceașcă de cafea sau un pahar de apă? Statisticile privind consumul de cafea arată că aproximativ 30-40% din populația lumii consumă cafea în fiecare zi. Cu toate acestea, potrivit Universității Harvard, există studii care arată că o cantitate prea mare de cafea poate avea efecte nocive asociate cu această băutură, mai ales dacă nu este consumată cu moderație. Apa ar trebui să fie primul lucru pe care îl beți dimineața și ultimul pe care îl consumați înainte de a merge la culcare. Haideți să aruncăm o privire asupra cercetărilor și faptelor asociate cu apa și sănătatea.

Apa este lichidul standard al organismului

Mașinile funcționează cu combustibil. Oamenii funcționează cu apă. Fără ea, corpul nostru nu poate funcționa corect și, în cele din urmă, am muri. Apa face minuni pentru starea noastră de bine.

Potrivit specialiștilor, „corpul unui adult este format din aproximativ 55-60% apă. A bea apă în fiecare zi este vital pentru ca organismul să funcționeze corect”. Când ne trezim dimineața, corpul nostru este sărăcit de apă.

Băutul unui pahar sau două chiar când vă treziți va ajuta la o digestie mai bună atunci când luați micul dejun. De asemenea, va duce la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.

Dacă ați avut vreodată o problemă în a merge la baie, apa va ajuta la mișcări regulate ale intestinului dimineața. Este important să fii hidratat corespunzător dimineața, astfel încât mintea și corpul tău să fie pregătite să abordeze ziua care urmează.

Cafeaua nu ajută metabolismul și corpul să funcționeze corect

Unii ar putea crede că miraculoasa licoare, cafeaua, vă ajută metabolismul și corpul să funcționeze corect. De fapt face exact contrariul. Te face să te deshidratezi, având nevoie de mai multă apă pentru a rămâne în formă pe tot parcursul zilei.

Să bei apă înainte de masă este, de asemenea, o idee bună. Te face să consumi mai puține calorii. Corpul tău tinde să confunde setea cu foamea atunci când ești deshidratat, ceea ce duce uneori la supraalimentare.

Este vital să rămâi hidratat înainte de a lua masa. Aceasta este o modalitate prin care puteți pierde în greutate. Când ți se face foame, încearcă să bei un pahar de apă și vezi dacă mănânci mai puțin. Acesta ar putea fi un obicei bun de dobândit dacă urmați un plan de slăbire.

De asemenea, circulă informații false conform cărora temperatura apei, fie că este rece, caldă sau la temperatura camerei, ajută la pierderea în greutate. Sincer, nu contează atât de mult pe cât ai crede.

Temperatura camerei este cel mai ușor de digerat pentru corpul tău. Cu toate acestea, alege temperatura care te ajută să bei mai multă apă pe parcursul zilei, este ceea ce am recomandat.

De ce să bei cafeaua alături de un pahar cu apă? Cafeaua tinde să deshidrateze organismul, este un laxativ organic

Dacă vrei să arăți bătrân și ridat, alege cafeaua, spun specialiștii. Cafeaua tinde să deshidrateze organismul și este un laxativ organic care te va face să mergi mai des la toaletă.

Apa este cel mai bun prieten al tău pentru a arăta mai tânăr și a te simți mai bine. Hidratarea este cheia pentru a păstra o piele sănătoasă și o față lipsită de acnee și alte iritații ale pielii.

Știm cu toții că cafeaua cu cofeină este mojo-ul magic de care avem nevoie pentru a ne da startul zilei și pentru a ne inspira o productivitate supraomenească.

În acele zile, adică în fiecare zi, în care nu reușim să ne trezim cu capul limpede și gata să ne abordăm haosul, mirosul și gustul cafelei sunt cele care ne oferă singura speranță de supraviețuire. Drept urmare, suntem cu toții vinovați de a lua mai întâi cana de cafea ca stimulent pentru a ne da jos din pat dimineața.

Experții sugerează că ar trebui să luăm un pahar de apă înainte de cafeaua de dimineață. De ce apă? Consumul de apă ne ajută să rămânem sănătoși.

Din moment ce corpul nostru conține o cantitate mare de apă, până la 70%, este evident că apa este cheia unui corp sănătos, fericit și hidratat. Nu numai că îți vei potoli setea organismului, dar vei avea un metabolism stimulat și ești pregătit să simți cum corpul tău se trezește înainte de a lua măcar o înghițitură din cafea.

7 motive pentru care ar trebui să bei apă înainte de cafeaua de dimineață

1. Apa pune în mișcare metabolismul organismului tău

Apa face atât de multe pentru starea noastră generală de bine și se asigură că metabolismul nostru funcționează la maxim. Atunci când bem cafea, aceasta tinde să ne crească nivelul de cortizol, ceea ce ne ajută să ne simțim alerți și treji.

Dar, uneori, și stresați și anxioși. Nivelurile de cortizol sunt cele mai ridicate deja dimineața, așa că ne putem baza pe corpul nostru să ne alimenteze pentru acel puțin timp necesar pentru a bea câteva cești de apă înainte de a da în ibricul de cafea.

2. Apa luptă împotriva deshidratării și a efectelor sale secundare neplăcute

Deshidratarea nu este un subiect de râs. Ea poate fi legată de tot felul de disfuncții ale organismului, cum ar fi…

 

De fapt, funcțiile cerebrale și motorii vor scădea dacă sunteți doar 1-2% deshidratat. De asemenea, deshidratarea duce la o varietate de probleme de sănătate: hipertensiune, pietre la rinichi, cancer de sân, sinuzită și obezitate, pentru a numi doar câteva.

Cofeina din cafea acționează ca un diuretic, ceea ce înseamnă că îți stimulează rinichii pentru a excreta sodiul în urină. Atunci când adăugați cana de dimineață la un organism care a dormit, și nu a băut toată noaptea, corpul dumneavoastră se deshidratează și mai mult.

Este procesul prin care organismul elimină sodiul împreună cu apa pe care a reținut-o. Adăugând mai întâi apă în corpul tău însetat, îți vei pune metabolismul în funcțiune, iar apoi te vei putea bucura mai intens de efectele cofeinei.

3. Apa protejează împotriva deficiențelor minerale, a problemelor digestive și nu numai

Când ne trezim, corpul nostru este destul de uscat. Faptul că ne îndreptăm mai întâi spre cafea poate face ca aciditatea și compușii din acea ceașcă să irite mucoasa stomacului. Atunci când se consumă cafea, stomacul produce acid clorhidric, ceea ce este mai rău atunci când consumați cafea pe stomacul gol.

Dacă ești un consumator avid de cafeină, știi deja că acest lucru nu este bine. Dacă consumați prea multă cafea, organismul dumneavoastră va intra în suprasolicitare și va produce mai mult acid clorhidric decât este necesar.

Suprasolicitarea va duce la deficiențe minerale și probleme digestive. Ulcerele stomacale, arsurile la stomac, indigestia, pietrele la rinichi, infecțiile vezicii urinare pot fi toate efecte secundare ale prea mult acid. Pentru a minimiza aceste daune, beți în schimb chestia aia limpede.

4. Apa protejează dinții

Cafeaua conține tanin, o substanță chimică responsabilă de decolorarea dinților. Pe măsură ce îți bei cafeaua, sau ceaiul, taninul creează un strat pe acei albi perlați.

Dar apa oferă o altă mână de ajutor pentru corpul tău, și pentru dinții tăi. Consumul de apă cu cincisprezece minute înainte de acea primă ceașcă de cafea produce un strat protector care reduce șansele de colorare.

5. Apa vă ajută cafeaua să aibă un gust mai bun

Atunci când ieșiți în oraș, s-ar putea să observați că unele cafele sunt deja servite cu apă. Asta pentru că apa îți curăță paleta. Cafeaua are pur și simplu un gust mai bun atunci când îți cureți mai întâi gura de toate celelalte arome. Orice temperatură a apei este suficientă.

6. Apa vă potolește setea

O mulțime de oameni beau cafea la prima oră dimineața pentru că le este sete. Consumul de apă îți va potoli setea, ajutându-te să spui nu acelui latte monstruos o oră mai târziu, în drum spre serviciu.

7. Apa elimină căderea de cofeină

Consumul de apă înainte de cafea, și cu cafeaua, te ajută să eviți acel crash dureros de cofeină. Senzația de prăbușire se datorează unei substanțe chimice numite teobromină. Aceasta începe să acționeze la aproximativ 25 de minute după ce ați băut cafeaua preferată.

Teobromina este vinovatul pentru acele momente în care vă simțiți obosit după ce ați consumat cofeină. Așa că, dacă bei apă înainte, în timpul și după cafea, vei diminua șansele de somnolență și vei rămâne productiv pentru restul zilei.

Concluzie

Așadar, începeți un nou ritual al cafelei. Cu toții ne dorim ca cofeina să ne trezească, să ne dea o doză de energie și să ne șteargă pânzele de păianjen din creierul nostru somnoros.

Dar apa poate contribui la furnizarea tuturor acestor beneficii și chiar mai mult, și face ca acea cafea să fie și mai capabilă să ne dea un adevărat start al zilei.

Așa că, în timp ce vă hidratați, puneți cafeaua la fiert, astfel încât să vă bucurați de miros și să așteptați cu nerăbdare gustul delicios. Fă din asta motivația ta pentru a bate apa mai întâi.

Apoi, apucă acea ceașcă de cafea care îți va oferi fericirea cofeinizată pe care o dorești, în timp ce ești hidratat și chiar mai pregătit să profiți de zi. Mai există și o alternativă, având în vedere că sunt cel puțin 6 băuturi care pot înlocui cafeaua.