De ce să bagi benzină sau motorină doar dimineața sau seara târziu. Secretul știut de puțini șoferi
De ce bagi benzină sau motorină numai dimineața sau seara târziu? Acesta este un secret știut de puțini șoferi. Specialiștii recomandă ca operațiunea de realimentare să fie efectuată fie dimineața devreme, fie seara târziu. Motivul este explicat de ei și prea puțini șoferi pot bănui care este.
De ce să bagi benzină sau motorină doar dimineața sau seara târziu
Specialiștii recomandă să alimentezi mașina fie dimineața devreme, fie seara târziu. Iar asta pentru că în aceste momente ale zilei, vremea este mai răcoroasă. De ce? Pentru că la temperaturi ridicate, rezervorul se încălzește, iar carburantul se dilată și își pierde din proprietăți. Este indicat și ca benzina/motorina să aibă loc atunci când se dilată, altfel, combustibilul se va scurge pe lângă capacul rezervorului sau prin conducta de aerare.
De regulă, atunci când mașina mai are puțin combustibil, martorul de bord dedicat se va aprinde. Din acel moment este indicat să ajungi cât mai repede la cea mai importantă stație pentru a realimenta. Experții recomandă să nu circuli mulți kilometri cu rezervorul aproape gol întrucât asta poate avaria pompa de carburant și să înfunzi injectoarele. Este bine deci să realimentezi atunci când nivelul de benzină/motorină coboară sub un sfert.
Ca să economisești combustibil în timp ce conduci, încearcă să eviți orele de vârf, întrucât atunci se consumă combustibil inutil: motorul merge, dar nu duce nicăieri. Este de evitat deci să eviți cele mai haotice momente atincipând sau amânând plecarea.
Un al truc pentru a economisi carburant este să planifici traseul. Trebuie să reții și că motorul mașinii tale consumă mai mult când este frig, astfel că poate fi util să combini mai multe comisioane la fiecare oprire.
Trucuri ca să economisești carburant
De asemenea, mai ajută echilibrarea deschiderii ferestrelor și utilizarea aerului condiționat. De câte ori pornești aerul condiționat, motorul trebuie să lucreze mai mult și poate consuma mai mult combustibil. Este mai bine să deschizi geamurile. Iar dacă te plimbi cu portbagajul încărcat, și asta poate crește consumul cu până la 10%.
Când alimentezi mașina cu puțin carburant, motorul se poate afecta, potrivit specialiștilor în domeniu. Trebuie să știi că atunci când rezervorul mașinii este aproape gol, consumul de carburant este mai ridicat.
Mecanicii auto susțin că atunci când mașina funcționează cu un rezervor mai gol pompa de combustibil poate începe să capteze aer, fapt care înseamnă că motorul nu primește în mod constant benzina de care are nevoie, iar asta duce la rateuri de aprindere a motorului. Șoferii vor simți asta ca și cum motorul are o pierdere de putere, ezitare sau vibrații.