De ce s-a prăbușit elicopterul în care se afla Kobe Bryant. Câte persoane au murit în total

de: Năstase Mirabela
27 01. 2020

Kobe Bryant, legendarul jucător de baschet, a murit într-un accident de elicopter. Potrivit șerifului Alex Villanueva, la bordul aparatului de zbor se aflau în total nouă persoane, cu pilot cu tot. Toți au decedat în urma impactului.

De ce s-a prăbușit elicopterul în care se afla Kobe Bryant

‘”Nu există niciun supravieţuitor… Se aflau nouă persoane la bordul aparatului de zbor, pilotul şi alte opt persoane„, a afirmat şeriful Alex Villanueva într-o conferinţă de presă. Elicopterul în care se afla fostul star NBA s-a prăbușit la nord-vest de Los Angeles, iar potrivit autorităților, pompierii au primit un apel cu puțin timp înainte de ora 09:37, provocând un foc de vegetație pe un deal.

Cauza prăbușirii elicopterului lui Kobe Bryant ar fi fost lipsa de vizibilitate accentuată. Poliția din Los Angeles a fost nevoită să lase la sol elicopterele sale până după-amiază, când cerul s-a mai degajat.

Lipsa de vizibilitate, cauza prăbușirii elicopterului

”Situaţia meteorologică nu corespundea normelor minime de zbor”, a declarat pentru cotidian purtătorul de cuvânt al poliţiei , Josh Rubenstein.

Potrivit informațiillor oferite de flightradar24.com, un site de urmărire a zborurilor, elicopterul în care se afla Kobe Bryant a decolat de pe aeroportul John Wayne din Santa Ana, la ora locală 09:06. Elicopterul se afla spre nord-vest, cu destinația Mama Sports Academy din Newbury Park, la 137 de kilometri, unde Gianna, fiica baschetbalistului avea de disputat un meci de baschet.

NTSB, agenţia americană însărcinată cu siguranţa transporturilor, a anunţat că a trimis o echipă de 18 persoane în California pentru a participa la anchetarea accidentului.

‘”Echipa noastră va examina istoricul pilotului şi al echipajul de bord’„, a precizat Jennifer Homendy, din partea NTSB.

„Vom examina dosarele de întreţinere a elicopterului, dosarele proprietarului şi exploatarea aparatului şi multe alte lucruri„, a mai afirmat Homendy, care a menţionat că elicopterul era un Sikorsky S-76B, a cărui cutie neagră va fi recuperată de anchetatori.