23 nov. 2022 | 12:52

De ce s-a despărţit Regina consoartă de Regele Charles, de fapt. Detaliul peste care Camilla nu a putut trece

Știri generale
De ce s-a despărţit Regina consoartă de Regele Charles, de fapt. Detaliul peste care Camilla nu a putut trece
De ce s-a despărţit Regina consoartă de Regele Charles, de fapt

Căsătorii eșuate, relații ascunse, infidelitate, secrete ce au ajuns subiect de bârfă în întreaga lume. Cronica unei iubiri ce părea sortită eșecului, dar care a rezistat unor obstacole imposibil de imaginat. De la ce a început, de fapt, întreaga poveste. De ce s-a despărţit Regina consoartă de Regele Charles, de fapt, care a fost detaliul peste care Camilla nu a putut trece.

„Străbunica mea a fost amanta stră-străbunicului tău. Simt că avem ceva în comun”

Au fost blamați ani la rând pentru dragostea ce i-a unit, Camilla fiind considerată de o lume întreagă motivul destrămării căsniciei Prințesei Diana și a Regelui Charles al III-lea.

Cei doi s-au cunoscut întâia oară în 1970, la un meci de polo organizat la Windsor Great Park. S-au apropiat foarte ușor, datorită interesului comun pentru activități în aer liber. La acea vreme, cea care astăzi este Regina Consoartă era Camilla Shand, fiica maiorului Bruce Shand.

Chiar de la prima lor întâlnire, Camilla i-ar fi făcut lui Charles o mărturisire curajoasă, amintindu-i, în glumă, că străbunica ei a avut o relație cu regele Edward al VII-lea.

„Străbunica mea a fost amanta stră-străbunicului tău. Simt că avem ceva în comun”, i-ar fi spus Camilla viitorului rege.

Detaliul peste care Camilla nu a putut trece

Au urmat apoi mai multe întâlniri între cei doi, până când Charles a plecat în Marina Regală. Prințul ar fi curtat-o timp de jumătate de an pe Camilla, însă nu a reușit să o ceară în căsătorie până la momentul întoarecerii sale pe mare. Un detaliu pe care viitoarea regină consoartă nu l-a putut ierta.

„Deși prințul învins a curtat-o timp de șase luni, el nu a reușit să o ceară în căsătorie înainte de a se întoarce pe mare în februarie 1973”, susțin unele surse regale.

La întoarcerea moștenitorului tronului Marii Britanii, adică opt luni mai târziu, Camilla era deja logodită cu Andrew Parker Bowles, fostul iubit al Prințesei Anne, sora lui Charles, cu care s-a și căsătorit în anul 1973.

Camilla și Andrew Parker Bowles au divorțat în 1995, la un an după interviul istoric în care Charles a recunoscut că i-a fost infidel Dianei.

Charles și Camilla și-au anunțat logodna în februarie 2005, o veste ce a stârnit reacții cât se poate de diferite în rândul britanicilor și a dat naștere dezbaterilor legate de titlul pe care ar trebui să și-l asume ea.

În cele din urmă, Palatul Buckingham a anunțat că noua soție a lui Charles va primi titlul de Ducesă de Cornwall, pentru a evita orice controversă legată de titlul regretatei Prințese Diana.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro