Te-ai întrebat vreodată de ce rezistă mai mult timp florile în florării? Un specialist din domeniu a dezvăluit secretele cele mai bine păstrate. Nu este deloc dificil să le prelungești viața, odată puse în vaza de acasă. Află, din rândurile de mai jos, care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi.
Sunt frumoase, parfumate, înveselesc sau dau o notă de eleganță încăperii în care sunt ținute, dar, din păcate, se ofilesc după două sau trei zile. În condițiile în care un buchet nu este ieftin, prețurile pornind de la câteva zeci de lei și urcând și până la câteva sute, în funcție de locul de unde le cumpărăm și ce preferințe avem, nimeni nu își dorește să arunce florile la gunoi după 48 de ore.
Un specialist din domeniu a dezvăluit șapte dintre secretele ce le pot prelungi durata de viață. Videoclipul publicat în mediul online a făcut furori în rândul internauților. Iată de ce rezistă mai mult timp florile din florării.
În primul rând, este foarte important ca vaza în care le vom ține să fie spălată și dezinfectată corect, iar apa să fie mereu curată.
Înainte să le punem în apă, frunzele se îndepărtează cu atenție, fir cu fir, astfel încât niciuna să nu intre în contact cu lichidul.
„Frunzele ajunse în apă dezvoltă bacterii și strică florile!
Pentru a le ajuta să se hidrateze repede, mai ales atunci când vin din Olanda sau alte țări și stau fără apă pe drum două sau trei zile, le băgăm codițele în soluții speciale (pentru două secunde) pentru hidratare și revigorare”, se explică în videoclipul publicat pe o platformă de social media.
Codițele joacă un rol important în îngrijirea florilor din vază. Ele se taie oblic, astfel încât nutrienții să ajungă la petale printr-0 suprafață cât mai mare.
Un alt truc aplicat de cei care lucrează în domeniu este acela că țin florile la frigider, la o temperatură constantă, fără curenți de aer, un mediu ce le prelungește viața.
Apa din vază trebuie neapărat schimbată în fiecare zi. Tot zilnic se taie codițele și se dizolvă în lichid hrana specială. Cantitatea de apă diferă, în funcție de tipul tulpinilor.
„În câtă apă ținem florile?! Cele cu tulpini moi (gerberele, lalelele etc) stau în puțină apă (pentru că putrezesc repede), cele cu tulpină lemnoasă (trandafirii, hortensiile etc) stau în apă multă.”