Fiecare gospodină are trucurile ei pe care le folosește în bucătărie. Secretele în ale bucătăriei nu sunt puține, astfel că fiecare bucătar al fiecărei case învață mereu lucruri noi. Acum vă vom dezvălui de ce pun gospodinele sare în sticla cu ulei. Detaliul la care nu te-ai fi gândit.
Ce se întâmplă dacă se adaugă puțină sare în sticla de ulei, au spus marii bucătari. Acesta este un pont pe care este bine să îl cunoască fiecare om care gătește pentru că îi va fi de mare ajutor. Astfel vei rezolva o problemă cu care se confruntă multe dintre gospodine.
Sarea se numără printre cele mai folosite condimente din bucătărie, fiind necesară oricărui preparat, chiar și atunci când se fac deserturi.
Potrivit unor studii, sarea are nu mai puțn de 14.000 de utilizări diferite în bucătărie, dar și în afara ei. Sarea este folosită cu succes pentru a condimenta și a conserva alimentele, pentru a îndepărta petele de grăsime, dar este benefică și în bronșite când este încălzită și pusă pe piept, având rolul de a calma tusea.
Adăugarea de sare în ulei este un truc eficient, pentru că toți care gătesc știu că uleiul pus la încins începe să sară din cratiță.
Ca asta să nu se mai întâmple este suficent să se aduge în sticla cu ulei un sfert de linguriță de sare. În felul acesta suprafețele din bucătărie nu vor mai fi pline de stropi de ulei, iar cel care gătește nu mai riscă să se ardă pe mâini.
Un alt truc pentru ca uleiul încins să nu mai sară peste tot, inclusiv pe bucătar, atunci când prăjim ceva este recomandat să adaugăm un praf de sare în tigaie înainte de a începe să gătim.
De asemenea, sarea poate fi folosită și pentru alte trucuri când vine vorba de bucătărit. Mulți adaugă sare chiar și în cafea sau în paharul de vin.
Sarea pusă în cafea, un vârf de cuțit, are rolul de a-i da o savoare deosebită și, în plus, atenuându-i gustul amar.
Deși pare ciudat, unii oameni adaugă sare în vin. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de cuțit de sare pus în paharul cu vin va netezi şi echilibra gustul băuturii. Nu în ultimul rând, vinul va beneficia cu totul de o altă aromă, mult mai plăcută.