De ce popcornul a fost interzis în cinematografe, de fapt. Cine nu a agreat această gustare ieftină

De ce popcornul a fost interzis în cinematografe, de fapt. Cine nu a agreat această gustare ieftină
De ce a fost interzis popcornul în sălile de cinema?

Popcornul a fost interzis în cinematografe. Care este motivul pentru care gustarea preferată a celor care merg la film? Există câțiva oameni care nu au agreat această gustare ieftină. De unde am depins obiceiul de a mânca floricele de porumb atunci când vizionăm o peliculă sau un serial?

De ce a fost interzis popcornul în cinematografe?

Pauza de relaxare la filme sau seriale necesită și o gustare, iar deseori majoritatea alegem floricele de porumb, pufuleți sau chips-uri. Relaxarea restricțiilor va chema pe toată lumea din nou în cinematografe, lucru care i-a bucurat pe cei mai mulți. Popcornul era deja o gustare populară încă de la mijlocul anilor 1800, când acestea erau vândute în circ, la târguri și pe străzi.

Prima mașină producătoare de popcorn a fost inventată de Charles Cretors. La vreme respectivă reprezenta o atracție pentru multe persoane care participau la evenimente în aer liber pentru că puteau fi făcute oriunde, erau delicioase și prepararea lor nu necesita folosirea de ustensile de bucătărie. Pe atunci puteau fi comercializate doar la cinematograf, mai cu seamă că din anii 1900 oamenii au început să frecventeze acest spațiu.

Proprietarii nu doreau să găsească gunoi gunoi prin săli, astfel că cinematografele începeau să accepte clientelă înaltă care să știe manierele. Peliculele derulate erau toate artistice și de interes pentru oamenii înalți din societate.

Lucrurile au evoluat, iar americanii au găsit o soluție pentru a putea îmbina ieșitul la masă cu mersul la cinema, așa că au introdus popcornul în meniul cinematografelor la scurtă vreme. Murdăria din săli i-a făcut pe unii proprietari să renunțe la gustarea ieftină, mai apoi să o reintroducă pentru că le aducea clientelă.

  • Clasificare științifică:

Regn: Plantae
(neclasificat): Angiospermae
(neclasificat): Monocotiledonate
(neclasificat): Commelinide
Ordin: Poales
Familie: Poaceae
Gen: Zea
Specie: Z. mays
Subspecie: Z. m. everta

Restaurantele, sălile de spectacol și cinematografele se redeschid

„Suntem bucuroși să primim clienții în interiorul locațiilor noastre. Ne-a fost foarte greu”, spune Ionuț Ceban, patronul unui restaurant din Centrul Vechi. „Chiar dacă am redeschis în interior, respectăm toate regulile impuse de autorități cu strictețe: mesele distanțate la 2 metri, dezinfectant pe fiecare masă, colegii mei se dezinfectează la anumite perioade de timp, dezinfectăm saloanele unde primim oaspeții la intervale bine stabilite”, a adăuat el.

„Ne așteptăm și la alte relaxări în timp, dacă rata de infectare va scădea. Suntem nerăbdători să organizăm evenimente, petreceri, să revenim la o viață normală”, a mai spus deținătorul restaurantului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI