Cum vezi ce numere auto sunt disponibile să le alegi pentru mașina ta. Este mai simplu decât credeai

Cum vezi ce numere auto sunt disponibile să le alegi pentru mașina ta. Este mai simplu decât credeai
Cum vezi ce numere auto sunt disponibile să le alegi pentru mașina ta. Este mai simplu decât credeai

Dacă ți-ai cumpărat o mașină nouă sau second hand, trebuie să știi că îl poți înmatricula, iar numărul să fie aleatoriu sau îți poți alege ce numere vrei pentru autovehiculul tău.

Cum vezi ce numere auto sunt disponibile să le alegi pentru mașina ta

Dacă vrei să ai un număr special la mașină, poți afla foarte simplu dacă acest număr există deja sau dacă este disponibil. Nu trebuie să te deplasezi pentru operațiunea de verificare numere auto disponibile.

Poți verifica oricând dacă numărul pe care îl vrei este valabil. Pentru asta, trebuie să intri pe site-ul DRPCIV, la secțiunea disponibilitate numere auto și verificare disponibilitate număr.

Pur și simplu îți introduci adresa de email și numărul pe care dorești să îl ai la mașină. Se va căuta în baza de date dacă numărul pe care îl vrei este disponibil sau nu. În plus, vei primi un email în care ți se spune dacă numărul special este valabil sau nu.

Ce numere nu poți avea la mașină

Trebuie să știi faptul că există câteva numere pe care nu le poți avea, pentru că ele sunt rezervate pentru mașinile diverselor instituții. Aceste numere sunt POL, SNT, DEP, SRI, GUV, etc.

Există și alte interdicții privind numere care pot crea confuzii. De exemplu, dacă numărul pe care ți-l dorești începe cu literele I și O, nu vei putea să le ai, pentru că ele pot fi ușor confundate cu cifrele 1 și 0.

Dacă vrei să obții numere noi după ce ți s-a furat numărul de înmatriculare, trebuie să începi cu o plângere pentru furt la poliție. Instituția îți va elibera dovada declarării furtului, apoi vei merge la Direcția regim permise și înmatriculări cu buletinul, dar și un dosar cu următoarele documente:

  • cererea celui care solicită numere noi
  • declarația cu dovada de furt de la Poliție
  • dovada de plată pentru noile numere
  • act de identitate

În plus, poți intra pe site-ul DRPCIV sau poți suna la numărul lor pentru a afla exact ce documente îți trebuie, unde să plătești taxa pentru noile numere sau alte informații care te pot ajuta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI