De ce poartă perle Regina Elisabeta. Motivul neștiut până acum

De ce poartă perle Regina Elisabeta. Motivul neștiut până acum
De ce poartă perle Regina Elisabeta. Motivul neștiut până acum

Dintotdeauna, bijuteriile au fost prietenele femeilor, fie că vorbim despre un accesoriu mic sau unul mare. Acestea sunt nelipsite în cazul Reginei Elisabeta a II-a.

Motivul pentru care Regina Elisabeta poartă perle

Suverana Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a a fost surprinsă în mai multe rânduri purtând la gât colierul cu perle sidefate, fapt ce denotă și transmite eleganță. Leslie Field, autoarea cărții ”Bijuteriile Reginei” vorbește despre accesoriile purtate de către Regina Elisabeta le poartă. Printre preferatele sale este și colierul cu trei șiraguri de perle. Care este povestea accesoriului cu trei șiraguri.

Încă din copilărie, Regina Elisabeta a II-a purta perle, asta pentru că tradiția inițiată de stră-stră-bunica ei i-a impus acest lucru. La fiecare aniversare, Regina Victoria dăruia fiecărei fiice și nepoate câte o perlă, iar până la vârsta de 18 ani, acestea strângeau destule perle cât pentru un colier, arată Revista VIVA.

Tatăl Reginei Elisabeta a II-a a continuat tradiția

Autoarea cărții a mai menționat un lucru referitor la tatăl Reginei, Regele George al VI-lea, care a continuat tradiția, însă acesta i-a oferit un lănțișor de platină la care a adăugat la fiecare zi de naștere câte două perle.

Povestea acestui colier cu trei șiraguri de perle a început în anul 1935, când Regele George al VI -lea, de care Regina Elisabeta a II-a era foarte apropiată, i-a oferit acesteia un colier cu trei rânduri de perle.

Regina Elisabeta a II-a
De ce poartă perle Regina Elisabeta. Motivul neștiut până acum

Regina Elisabeta a II-a a fost încoronată la data de 2 iunie 1953

Prințesă la aceea vreme, Elisabeta s-a căsătorit cu Prințul Philip Mountbatten, fiul Prințului Anrew al Greciei, care a făcut armata în Marina Britanică. Conform www.royal.uk, ceremonia a avut loc la 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey din Londra. În urma căsătoriei Prințul Philip devenind duce de Edinburgh.

Regele George al VI-lea a decedat la data de 6 februarie 1952, iar Elisabeta a fost proclamată suverană a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, sub numele de Elisabeta a II-a.