De ce piloții avioanelor nu mănâncă niciodată pește în timpul zborurilor. Secretul știut de stewardese

De ce piloții avioanelor nu mănâncă niciodată pește în timpul zborurilor. Secretul știut de stewardese
De ce piloții avioanelor nu mănâncă niciodată pește în timpul zborurilor.

Fie că ai călători cu avionul, fie că nu, cu siguranță ai anumite curiozități despre ce se întâmplă într-un avion, în spatele rândurilor de scaune unde pasagerii nu au acces. Însă în acel loc în care se adună toți însoțitorii de bord totul funcționează după reguli bine stabilite, implementate cu o strictețe tot mai mare.

De ce piloții avioanelor nu mănâncă niciodată pește în timpul zborurilor

Poate că cel mai „cunoscut” chip care face parte din personalul de la bord este cel al stewardezei, femeia care are sarcina de a îndruma și de a servi călătorii. Dar trebuie să știi că echipajul avionului include nu doar echipa care zboară în avion, ci persoanele responsabile de întreținerea aeronavei la sol.

Călătoria cu avionul impune însă anumite reguli, atât pentru pasageri, dar și pentru echipaj. Stewardezele, care iau pasagerii „în primire” de când pășesc în avion cunosc în detaliu toate practicile de la bordul unui avion, putând oricând „răspunde” anumitor „curiozități”, spre exemplu de ce piloții avioanelor nu mănâncă niciodată pește în timpul zborurilor.

Meseria de pilot, cea pe care aproape fiecare copil vrea să o practice „când va fi mare”, implică, pe lângă multă muncă, și multe reguli de respectat. Pe lângă cerințele de studiu sunt necesare și aptitudini fizice: văz și auz bun, putere de concentrare, capacitate de reacție rapidă, precizie, să inspire încredere, auto-disciplină, putere de imorovizație atunci când este necesar.

Pentru cei care sunt curioși de partea „umană” a lucrurilor, întrebându-se ce mănâncă aceștia în timpul zborurilor, ei bine răspunsul, că pe durata unui zbor, pilotul și primul ofițer consumă mereu mâncăruri diferite, însă niciodată pește sau fructe de mare.

Motivul este că au fost înregistrate cazuri  de intoxicare cu mercur în urma consumului de pește la bordul avionului, motiv pentru care zborurile respective au avut devieri sau aterizări din cauza incapacității personalului de a pilota potrivit standardelor. Astfel că prin consumul unor alimente diferite, se asigură faptul că, în caz de urgență, unul dintre cei doi va fi capabil să ducă mai departe sarcina celui afectat de o potențială intoxicație alimentară.

Mâncarea din avion, încălzită doar o dată

Într-un avion, nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Mâncarea din avion este încălzită doar o dată, în momentul servirii, iar asta pentru că alimentele sunt preparate termic la sol, apoi sunt supuse unui proces de congelare rapidă, urmând ca în avion să fie readuse la temperatura optima ca să poată fi consumate.

Procesul de congelare și reîncălzire se poate face însă o singură dată, iar asta pentru că ulterioarele procedee termice fac preparatele să își modifice atât gustul, dar și proprietățile, devenind toxice.