De ce nu trebuie să vopsești ouăle în altă culoare decât roșu. Ce să faci de Paște

de: Ana Chivu
21 04. 2022

Mulți oameni adoră ca de Paște să exagereze cu decorațiunile inclusiv pe ouă. Există câteva persoane care le pictează în exces în culori care mai de care mai deosebite. Cu toate astea, ele trebuie să fie doar roșii. De ce nu e bine să le faci altfel? Creștinii cu siguranță cunosc acest detaliu și respectă tradiția cu strictețe. Ce simbolizează culoarea? Are o însemnătate puternică ce nu trebuie uitată.

Ouăle de Paște trebuie să fie doar roșii: de ce nu poți să le vopsești și altfel?

Ouăle roșii au o însemnătate puternică pentru toți creștinii. Oamenii nu trebuie să exagereze și să le facă în culori aprinse pentru că doar roșul reprezintă jertfa și gestul supremă făcut de Iisus pentru popor.

Mai exact, roșul este sângele Fiului Mântuitorului din momentul în care a fost răstingnit pe cruce. Ar putea să fie păcat dacă le vopsești în nuanțe diverse pentru că implicit nu apreciezi Ziua Sfântă.

Sărbătoarea care se apropie cu pași repezi înseamnă simplitate, dăruire, speranță și iubire. Desigur că în special românii au tendința să exagereze cu anumite lucruri pentru a impresiona invitații, dar nu trebuie.

„Toți creștinii ar trebui să înțeleagă Paștele nu e despre mâncare și băutură”

Preotul Vasile Ioana a vorbit încă o dată despre importanța Zilei Sfinte care oferă încredere și bunătate oamenilor. Din păcate, un număr mare dintre ei se gândesc la mesele întinse și la cadourile de iepuraș pe care le primesc sau le oferă.

„Toți creștinii ar trebui să înțeleagă Paștele nu e despre mâncare și băutură, că Paștele nu este despre iepuraș, că Paștele nu este despre băute și despre dezmățuri și despre alte păcate. Paștele este despre Iisus Hristos, care prin moartea Lui ne-a dăruit nouă viața Lui. El a omorât moarte cu moartea Lui, cu sacrificiul Lui și victoria învierii Lui ne-a dăruit-o nouă.

Noi ar trebui să gustăm din Învierea Lui și să vrem să fim cu El. Acest Paște are sens dacă și noi Înviem odată cu El. Cum, la Prohod suferim cu El, pe drumul crucii, acum de Paște să ne și bucurăm cu el.

Adevărata sărbătoare trebuie păstrată în biserica lui Hristos, pentru că biserica este păstrătoarea adevărurilor divine, depozitează adevărurile curate, nealterate de acum 2000 de ani și neumplute de tot felul de „prostii”, ca să spun așa. ”, a declarat Părintele Vasile Ioana, pentru wowbiz.ro.