De ce nu trebuie să ieși la pensie. Secretul medicului japonez ajuns la 105 ani: ce riști să pățești

De ce nu trebuie să ieși la pensie. Secretul medicului japonez ajuns la 105 ani: ce riști să pățești
De ce nu trebuie să ieși la pensie. Secretul medicului japonez ajuns la 105 ani

Un medic japonez, care a trăit 105 ani, dezvăluia în urmă cu ceva timp câteva lucruri de care ar trebui să ținem cont pentru a avea o viață lungă. Printre altele, acesta spunea astfel: „Nu ieși la pensie, găsește un scop care să te țină ocupat“. Mai multe detalii, în continuare.

De ce nu trebuie să ieși la pensie, dacă vrei să trăiești mult

Dr. Shigeaki Hinohara a avut o viață extraordinară de nu mai puțin de 105 ani. Medicul japonez, expert în longevitate, devenit cunoscut pentru cartea sa „Trăitul îndelungat, trăitul bine“, a oferit sfaturi prețioase care au ajutat Japonia să devină lider mondial în longevitate.

O primă învățătură din tolba medicului sună astfel: „Nu ieși la pensie. Dar dacă trebuie să o faci, fă-o mult mai târziu de 65 de ani“. De ce? Explicația este următoarea:

„Nu există nicio nevoie de a ieși la pensie dar dacă o persoană trebuie să o facă, ar trebui să fie mult mai târziu de 65 de ani. Când vârsta actuală de pensionare a fost stabilită la 65 de ani, în urmă cu aproape jumătate de secol, speranța medie de viață în Japonia era de 68 de ani și doar 125 de japonezi aveau peste 100 de ani

Astăzi, oamenii trăiesc mult mai mult, prin urmare ar trebui de asemenea să se pensioneze mult mai târziu“, spunea dr. Shigeaki Hinohara.

Sfaturile unui medic japonez care a trăit 105 ani

Un al doilea sfat important oferit de medicul care a trăit 105 ani este următorul: „Mergi pe scări“. Hinohara a subliniat importanța mișcării fizice regulate și a ținerii greutății sub control.

Shigeaki Hinohara, medicul japonez care a trăit 105 ani
Shigeaki Hinohara, medicul japonez care a trăit 105 ani

„Sar două trepte deodată pentru a-mi pune mușchii în mișcare“, declara acesta.

În plus, el obișnuia să își care de unul singur valizele sau plasele de cumpărături, ținând în jur de 150 de lecturi pe an și vorbind de obicei între 60 și 90 de minute „pentru a rămâne puternic“, potrivit spuselor sale.

De asemenea, medicul a subliniat că persoanele care trăiesc o viață extrem de îndelungată au un lucru în comun: nu sunt supraponderale.

O a treia învățătură de luat în seamă sună cam așa: „Găsește un scop care să te țină ocupat“. Potrivit lui Hinohara, a nu avea un program încărcat este o metodă sigură de a îmbătrâni mai rapid și a muri mai devreme.