De ce nu participă Sorana Cîrstea la Toronto. Cine a înlocuit-o pe româncă

De ce nu participă Sorana Cîrstea la Toronto. Cine a înlocuit-o pe româncă
Sorana Cîrstea a ratat până acum, aproape în întregime, sezonul pe hard, înainte de participarea la US Open

De ce nu participă Sorana Cîrstea la Toronto. Jucătoarea din Târgoviște a avut un sezon cu suișuri și coborâșuri. După ce, în primele luni ale anului a avut câteva ocazii de a o depăși pe Simona Halep în ierarhia WTA, iubita lui Ion Ion Țiriac a „redus motoarele”. Sorana Cîrstea a ratat aproape total sezonul pe hard, până acum, ea neparticipând la niciunul dintre turneele ce au loc pe continentul american înainte de US Open.

De ce nu participă Sorana Cîrstea la Toronto

De ce nu participă Sorana Cîrstea la Toronto. Jucătoarea din Târgoviște a debutat bine în sezonul pe iarbă. Ea a ajuns în semifinalele turneului de la Birmingham unde a fost eliminată dramatic de chinezoaica Shuai Zhang, scor 4-6, 6-1, 6-7. În ciuda acestui eșec dureros, românca a reușit să ajungă în prima semifinală pe iarbă din carieră.

Sorana Cîrstea a abandonat, ulterior, în competiția WTA 500 de la Eastbourne, în meciul contra ucrainencei Anhelina Kalinina (36 WTA). Ulterior, ea a pierdut în turul 2 la Wimbledon în fața germancei Maria Tatjana, aceeași pe care o învinsese în primul tur jucat pe zgura de la Roland Garros. De atunci, românca a mai jucat un singur meci, fiind eliminată în primul tur al turneului de la Praga.

Cine a înlocuit-o pe româncă

Sorana Cîrstea a dat dovadă de multă maturitate în acest sezon, în ciuda rezultatelor fluctuante. Ea a ajuns la un echilibru mental ce-i permite deja să se bucure de fiecare moment petrecut pe terenul de joc.

„Pentru mine, vârsta este doar un număr. Am spus-o de multe ori că nu mă gândesc la ani, la clasament și nu mă deranjează că înaintez în vârstă. În fiecare an învățăm din viață și din greșeli.

Sunt extrem de mândră cu ce am realizat în toți acești ani. Te dezvolți de la domnișoară la doamnă, sunt mândră pentru că joc tenis, am început de la patru ani o călătorie extrem de plăcută pentru mine.

Tenisul este un sport care poate da speranțe, sunt foarte mândră că pot fi parte din acest sport”, a spus Sorana Cîrstea, la Birmingham, citată de digisport.ro.

Dar Sorana Cîrstea (38 WTA) are probleme cu accidentările. Și se pare că e vorba de ceva serios, ea neparticipând la niciunul dintre turneele pe hard de pa continentul american, pregătitoare pentru US Open. Ea nu a luat startul nici la San Jose, nici la Washington, iar organizatorii competiției de la Toronto au anunțat că românca nu va fi prezentă în turneul WTA 1000.

Ea a fost înlocuită pe tabloul principal de Bianca Andreescu (53 WTA), jucătoarea canadiană cu origini românești, care a primit astfel șansa de ajuca în fața fanilor din orașul natal. Sorana Cîrstea ar mai avea ocazia să recupereze ceva din timpul pierdut, dacă va juca măcar în una dintre competițiile ce urmează: Cincinnati (15-21 august), Vancouver (14-21 august) sau Cleveland (21-27 august). US Open va debuta pe 29 august, la New York.