De ce nu este bine să stai sub nuc. Când poate deveni periculos acest copac, de fapt
Nu poți sta sub nuc și nici la umbra lui, deoarece aceasta îți poate pune viața în pericol. Trebuie să fi auzit zicala cel puțin o dată în viață. Explicațiile despre acest mit sunt oarecum corecte, dar nu există niciun studiu științific care să îl susțină definitiv. Haideți să ne uităm mai atent la detalii. Iată așadar de ce nu este bine să stai sub nuc.
De ce nu este bine să stai sub nuc. Explicația științifică
Nu este bine ca o persoană să stea sub un nuc. Auzind acestea, toată lumea se poate gândi la posibilitatea de a muri din cauza căderii unei nuci în cap, dar explicația este puțin mai profundă și adâncă. Nu avem nicio dovadă a cât de adevărat este.
Originea și povestea răspândirii nu este cunoscută cu exactitate, dar este folosită în toate regiunile în care există nuci. Există o explicație științifică care a circulat în ultimii ani despre acest cuvânt, al cărui sens nu este cunoscut exact ca povestea lui.
Când nucii sau frunzele acestuia secretă gaze sulfuroase, se simt sub nuc și provoacă somnolență. Oamenii care petrec mult timp lângă nuc sunt otrăviți de acest gaz și chiar mor. În unele regiuni se spune că stând sub nuc se moare devreme.
Sulful se depune în partea de jos, deoarece este mai dens decât gazele din aer, de aceea, dacă ai văzut nucul, ai observat că nu este posibil ca sub acesta să vezi lucruri cum ar fi multă iarbă și plante. Un nuc este frumos și este sănătos, precum umbra și sulful pentru a repara stratul de ozon, dar, cu toate acestea, ar fi util să se planteze în locuri unde nu există o mare densitate umană.
Mit sau realitate?
Explicația dată afirmației, despre care se pretinde a fi științifică, nu este în întregime corectă, chiar dacă sună bine. Fiecare parte a trunchiului de nuc secretă o substanță chimică numită juglonă. Cu toate acestea, această substanță nu este dăunătoare pentru oameni sau alte plante și animale, așa cum este menționat.
Afirmația că în jurul nucului nu crește nicio plantă, nu este, de asemenea, adevărată. Multe plante cresc în jurul copacilor de nuc, inclusiv propriii lor puieți. Desigur, deoarece nucul, ca toți copacii, absoarbe majoritatea mineralelor și a apei din solul în care se află, este evident că plantele din jurul lui nu vor fi foarte productive.
Gazele secretate de nuc nu dăunează ușor oamenilor
Da, nucul eliberează un gaz chimic, dar acest gaz nu dăunează ușor nimănui. Nu orice plantă poate rezista gazului juglonă emis de nuc, dar din moment ce multe plante lemnoase nu sunt afectate de acest gaz, alte plante pot crește în jurul nucului.
Nucul are o strategie pentru ca alți copaci și plante să nu-i conteste spațiul, lumina sau apa. Pentru a face acest lucru, folosește arma sub forma unei substanțe chimice, numită juglonă, a cărei funcție este de a inhiba creșterea altor plante în mediul său imediat. Provoacă așa-numita alelopatie a plantelor, care este tocmai capacitatea de a evita competiția din partea altor plante: le provoacă stres și chiar provoacă moartea.