Amenzi usturătoare pentru românii care stau la bloc. Aceștia trebuie să respecte mai multe reguli pentru a nu ajunge să fie amendați. Află despre ce lege este vorba și cât de mare este amenda.
Autoritățile dau amenzi usturătoare în cazul în care locatarii blocurilor nu respectă anumite reguli. În afară de orele de liniște, există anumite conduite care trebuie respectate de cei care locuiesc la bloc și care usucă rufele.
Spațiile comune din blocuri, inclusiv uscătoria, sunt destinate utilizării comune a tuturor locatarilor. Închiderea acestui spațiu de către un singur proprietar implică mai multe aspecte legale și administrative care trebuie luate în considerare.
De asemenea, închiderea uscătoriei de către un singur proprietar nu poate fi realizată fără aprobarea asociației de proprietari și este nevoie de convocarea unei adunări generale și obținerea unui vot favorabil din partea majorității locatarilor.
Dacă asociația de proprietari este de acord cu închiderea uscătoriei, trebuie respectate toate procedurile legale pentru modificarea spațiului. Acest lucru include obținerea autorizațiilor de construcție necesare, avize de la autoritățile locale și, eventual, adaptarea documentației cadastrale a imobilului.
Proprietarii care își renovează locuința trebuie să aibă acordul vecinilor și să fie atenți la modul în care strâng materialele și produsele folosite după finalizarea lucrării.
În plus, cei care vor să modifice arhitectura proprietății trebuie să obțină autorizații. De exemplu, atunci când se dorește închiderea sau deschiderea balconului, este nevoie de acord.
Încălcarea acestui tip de reguli vine cu amenzi cuprinse între 10.000 și 100.000 de lei, iau autoritățile pot fi sesizate de orice locatar al blocului respectiv.
Și românii care își spală mașina în fața blocului pot fi sancționați cu amenzi considerabile. Potrivit legislației în vigoare, curățarea sau spălarea autovehiculelor pe drumurile publice este strict interzisă.
Amenda în această situație poate varia între 200 și 500 de lei pentru persoane fizice și poate ajunge la 1.000 de lei pentru persoanele juridice.
Spălarea autovehiculelor este permisă doar în spațiile special amenajate, unde există sisteme de reciclare a apei și unde apa reziduală este deversată în mod legal.